Greg Coonen va presentar el llibre ‘The Fat Finger’ en un afterwork financer

L’autor, nascut a París i resident al Principat d’Andorra, va discutir les diferents branques que engloben el món de les criptomonedes i la tecnologia blockchain, en un afterwork interactiu on també es va discutir part de la narrativa del llibre ‘The Fat Finger’, la novel·la financera de Greg Coonen.

Fotos: César De Pablos

Llibre The Fat Finger de Greg CoonenAmb la col·laboració de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Greg Coonen, graduat de l’Escola de Servei Estranger de la Universitat de Georgetown, va presentar el llibre ‘The Fat Finger’, el nom del qual es deu a una terminologia anglesa Fat-finger error, que consisteix en l’addició equivocada d’un zero en una operació financera, producte de polsar accidentalment una tecla no desitjada. Aquests tipus d’errades, normalment, multipliquen per 10 vegades les possibles pèrdues en una transacció executada al mercat de valors.

Públic a la presentació de The Fat FingerL’afterwork, que es va dur a terme a l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany, va comptar amb la participació de l’Alèxia Verdaguer, de l’empresa COMMIT, i de François Sonnet, expert en energia solar, assessor de la SolarCoin Foundation i cofundador d’ElectriCChain, que van servir d’entrevistadors de Coonen.

Grup d'experts i Greg Coonen de The Fat FingerDurant la seva presentació, els experts –amb Coonen com a protagonista– van analitzar l’impacte i la penetració de la blockchain i l’ús de les criptomonedes en mercats com l’australià, el xinès o el maltès, i van analitzar una possible implementació d’aquestes tecnologies a Andorra, tenint com a fil conductor la narrativa del llibre ‘The Fat Finger’, on Ben Brennan, el protagonista, és un trader estrella que va cometre un error –un fat-finger error– en una important transacció financera, i que després es veurà immers en una història dramàtica, quan descobreixi els plans maquiavèl·lics del Servei Federal de Seguretat de la Federació Russa.

Presentació de The Fat FingerPer a Coonen, una de les principals motivacions per a escriure aquest llibre va ser donar a conèixer Andorra, que ha estat la seva llar des d’ara fa 10 anys. “Andorra ha estat casa meva i és un país molt segur, que vaig escollir per a la trama principal de la història, malgrat que aquesta després assoleix una perspectiva internacional”, va explicar l’autor, que es va mostrar molt entusiasmat amb el pròxim llançament de la novel·la, a finals de febrer, al Regne Unit. “A Andorra, el llibre ha tingut molt bona acceptació, però em fa molta il·lusió arribar el Regne Unit, ja que és un mercat molt competitiu pel que fa a la venda de llibres, i m’agradaria veure quines xifres podem assolir, en comparació amb altres grans d’aquest món de la literatura financera”, va afegir.

De moment, ‘The Fat Finger’ és editat en anglès per Nine Elms Books, però pròximament està prevista l’edició en castellà i català.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

Alex Armengol