“Il Barbiere di Siviglia” obre la 4a Temporada d’Òpera d’Andorra Lírica

La mítica òpera còmica de Gioachino Rossini, “Il Barbiere di Siviglia” va obrir la quarta Temporada d’Òpera d’Andorra Lírica amb dues sessions, dissabte 13 i diumenge 14 d’octubre, a l’Auditori Claror de Sant Julià de Lòria, de la mà de la soprano Jonaina Salvador.

Il Barbiere di Siviglia Andorra
Foto: Nelly Dedea

Com ja és habitual, a les dues representacions hi va assistir un nombrós públic, uns 700 espectadors, absolutament entregats amb l’actuació i les veus d’un gran elenc de professionals, dirigits per Jonaina Salvador en la part artística i per Riccardo Serenelli, en la part escènica i musical.

Il Barbiere di Siviglia públic
Foto: Nelly Dedea

L’òpera més popular de Rossini, va oferir al públic assistent, sota una aparença de simplicitat i comicitat, una gran exhibició vocal de la tècnica rossiniana. Unes veus coneixedores de la tradició italiana, potents i alhora mòbils en les agilitats vocals, així com una gran interpretació teatral, divertida i fresca.  I, com no podia ser d’una altra manera, una trama amorosa entre la Rosina (Jonaina Salvador), Don Bartolo (Alessandro Battiato), el Comte d’Almaviva (Carlo Giacchetta) i el seu amic Fígaro (Jorge Tello), el barber més famós de Sevilla, que van oferir als amants del gènere uns moments esplèndids de suspens i intriga. La coproducció entre l’Associació Andorra Lírica i l’associació italiana Villa In canto ha sigut un èxit i travessarà fronteres el proper 10 de novembre per representar-se amb el mateix elenc al Castelvecchio de Verona.

Il Barbiere di Siviglia Andorra Sant Julià de Lòria
Foto: Nelly Dedea

De cara als propers mesos, la Temporada oferirà una òpera destinada al públic familiar: “Hansel i Gretel” de Humperdinck traduïda al català; tota una novetat que veurà la llum el 9 i 10 de febrer, amb l’estrena del cor infantil de l’òpera, i la producció de l’òpera còmica “La fille du régiment” de Donizetti el 11 i 12 de maig.  Les entrades ja són a la venda a www.santjulia.ad/entrades o a la taquilla del Centre cultural de Sant Julià de Lòria.

Espectadors Il Barbiere di Siviglia Andorra
Foto: Nelly Dedea