Les Janeiras tornen de la mà del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’

Les activitats, que van començar l’11 de gener a l’església de Santa Eulàlia d’Encamp, reediten una nova edició del tradicional cant de les Janeiras, una tradició portuguesa que, durant tot el mes de gener, apropa els desitjos de bon any porta a porta.

Foto: Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’

Les esglésies de Santa Eulàlia d’Encamp i Sant Esteve d’Andorra la Vella, van ser les primeres a rebre la popular agrupació folklòrica, que per 14a ocasió va compartir el missatge de bon any als veïns del país; però ara arribarà el torn a l’església de Sant Julià i Sant Germà, a la parròquia laurediana, el pròxim 18 de gener, a les 19.30 hores.

Com a novetat, enguany el Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ participarà en la celebració de la missa al Santuari de Meritxell, diumenge vinent, dia 19 de gener, a les 12.30 hores. En acabar la cerimònia religiosa, els cantaires portuguesos oferiran un breu concert de les Janeiras a tots els feligresos.

El dia 25 de gener, a les 19.30 hores, l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes-Engordany rebrà l’agrupació, mentre que el 26 de gener, a les 11.30 hores, la cita cultural serà a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, al poble veí de La Seu d’Urgell. A banda d’aquestes presentacions, el cant de les Janeiras se sentirà a diferents establiments comercials, residències de la gent gran i cases particulars, per completar una agenda de gairebé 30 visites.

El cant de les Janeiras és una tradició secular que es manté viva a Portugal. A Andorra, aquesta manifestació cultural ha trobat el seu lloc des del 2006, gràcies al Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, que continua amb la seva tasca d’enfortir els lligams d’amistat i germanor entre el Principat i el país lusità.