La geometria del color de Calder, present a la sala Artalroc

La sala d’exposicions del Govern, Artalroc, exposa 48 guaixos i un mòbil de l’artista nord-americà Alexander Calder (1898-1976), procedents d’una de les col·leccions privades més importants del món.

Edifici de la Sala Artalroc Govern d'Andorra
Foto: Nelly Dedea

En l’obra de Calder, influenciat clarament per Miró i Mondrian, dominen els mateixos colors, el vermell, el blau, el groc, el negre i el blanc, així com uns símbols que es repeteixen: el triangle, el cercle i l’espiral. El ministeri de Cultura ha aconseguit portar a Andorra 48 guaixos d’aquesta col·lecció privada que està formada per unes 200 peces, i un mòbil, que presideix la sala.

Olga Gelabert a la inauguració de l'exposició de Calder
Foto: Nelly Dedea

La mostra repassa la trajectòria de Calder, des de finals dels anys 30 fins a la seva mort. Segons va indicar Olga Gelabert, la titular de Cultura, les obres respiren color i alegria, mentre que Ivan Sansa, cap d’Acció Cultural del ministeri, va destacar les figures i els símbols que són presents en tota l’obra de Calder.

Pintures d'Alexander Calder
Foto: Nelly Dedea

Alexander Calder va néixer als Estats Units, i als anys va marxar a viure a París, on va conviure amb molts estils, i tot i que no es va adscriure a cap corrent artístic i va desenvolupar un llenguatge personal, va rebre influències d’artistes com Miró i Mondrian.

Angel Calvente a la exposició de Calder
Foto: Nelly Dedea

La mostra es podrà veure a la sala Artalroc fins al 2 de setembre, i amb motiu de l’exposició, s’aniran organitzant diferents activitats paral·leles, entre les quals destaca el “Vermut a Artalroc” i una visita nocturna.

Gaudeix de totes les fotos de la inauguració d’aquesta exposició al nostre Facebook.
Foto: Nelly Dedea