(+Fotos) ‘La llista de les coses impossibles’, Premi Carlemany 2021

Laura Gonzalvo, autora de la novel·la ‘La llista de les coses impossibles’, va recollir  l’11è Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, en un acte celebrat a l’Andorra Park Hotel.

Fotos: César De Pablos

Premi Carlemany 2021

L’escriptora Laura Gonzalvo, el passat 17 de febrer, va rebre la notícia que la seva obra, ‘La llista de les coses impossibles’, va resultar guanyadora de l’11è Premi Carlemany per al Foment de la Lectura, concurs literari al qual es van inscriure 35 originals, tots avaluats per un consell lector, conformat per Glòria Gasch, editora de Columna Edicions; les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, així com les professores Montserrat Fernández, del Col·legi Mare Janer; Rosalina Areny, del Lycée Comte de Foix, i Carme Pegalajar, de l’Escola de Segona Ensenyança d’Encamp. Les cinc obres finalistes van ser valorades per un jurat juvenil, conformat pels joves Toni Hernández, Júlia Martínez, Joan Bastida, Fernando da Silva, Alèxia Hernández, Saleta Porta, Emma Caraguel, Melissa Hamel i Valeria Mary Stevens, que van reconèixer l’obra de Gonzalvo com la més destacada.

Laura Gonzalvo va celebrar que la novel·la, malgrat estar ambientada entre el 1997 i el 2003, hagi estat capaç d’interpel·lar els joves lectors.

Laura Gonzalvo amb el Premi Carlemany 2021

Natural de Mataró, Laura Gonzalvo ha dedicat la seva vida professional a l’escriptura, redacció, correcció i organització de diferents plans de màrqueting i estratègies de comunicació, però mai no havia escrit una novel·la. És així com la història de la Clara i del Guim, narrada a ‘La llista de les coses impossibles’, representa una nova etapa de l’ara novel·lista, que va recollir el Premi Carlemany 2021 de mans del cap de Govern, Xavier Espot, en un acte celebrat el passat 23 de maig, coincidint amb el mes de publicació del llibre, que ja havia estat presentat una setmana abans a la Casa del Llibre, a Rambla Catalunya.

Cap de Govern al Premi Carlemany 2021

Durant el seu discurs, l’autora va confessar que, durant el procés de crear la novel·la, tenia molts dubtes i incerteses, però una cosa era clara, ella volia que els seus personatges fossin joves, molt fidels a les personalitats que els hi va donar. Així, doncs, Gonzalvo ha estat creadora d’una apassionant història, narrada des de la veu de la Clara, que convida a treure el millor d’una situació desafortunada i explica, al mateix temps, una realitat desconeguda com ho és, en aquest cas, la recuperació d’una persona tetraplègica després d’un accident de moto.

‘La llista de les coses impossibles’, publicada sota el segell de Columna Edicions, va ser premiada amb una dotació econòmica de 8.500 euros, aportats pel Govern d’Andorra i Grup 62.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

‘La llista de les coses impossibles’, Premi Carlemany 2021