(+Fotos) La millor selecció de Pérez Barquero a Cava Benito

Des del 1956, Cava Benito és el punt de referència per als aficionats i entusiastes dels vins i els licors més selectes. 66 anys d’experiència així ho avalen. Durant aquest temps, ha aconseguit treballar braç a braç amb els celler més destacats d’arreu del món, com ara Pérez Barquero, vins dels quals es van degustar, un a un, al Celler d’en Toni.

Fotos: Dona Secret

Gamma de vins de Pérez Barquero

117 anys de trajectòria en el món dels vins no és poca cosa. Són selectes els cellers que poden arribar a transcendir la barrera del temps i esdevenir referent de l’enologia per més d’un segle, una fita que pot acreditar sobradament Pérez Barquero. D’origen andalús, tot i que els seus fundadors van ser aragonesos, la bodega cordovesa s’ha mantingut fidel als seus principis: ser sinònim de qualitat i sempre buscar l’excel·lència.

Pérez Barquero

Rafael Delgado, director d’exportació de Pérez Barquero, va visitar el nostre país com a ambaixador del centenari celler que, de la mà de Cava Benito, establiment per definició quant a varietat i finesa de vins i licors d’infinites procedències, van delectar uns pocs privilegiats en un tast amb maridatge que va tenir lloc a un restaurant molt especial de la capital andorrana, el Celler d’en Toni.

Plat del celler d'en toni

La clau de l’èxit de Pérez Barquero, en veu de l’especialista, rau en la perfecta harmonia que hi ha entre la matèria primera, el terreny de les vinyes, les condicions climatològiques i, com és evidentment, el procés d’elaboració del vi, que és d’una precisió mil·limètrica. “Si bé nosaltres tenim estius molt durs, els nostres raïms maduren molt bé en relació a altres llocs i, fins i tot, les nostres vinyes són capaces d’aguantar determinats moments de sequera fins a aconseguir un raïm excel·lent. Tot el que aporta dificultat a una vinya es tradueix en qualitat”, va expressar.

Comensals al maridatge de Pérez Barquero
Desfilada de sabors i aromes

El tast va començar amb 1955 Palo Cortado, una referència que fa gala d’una rotunda elegància. Maridat amb croquetes de pernil ibèric, aquest vi vell oxidatiu va destacar per la seva concentració i poder, propis d’una assossegada maduració oxidativa en les velles botes de roure francès. Les carxofes amb ou escalfat, com a primer plat, van acompanyar el Gran Barquero Fino en Rama, un vi extraordinàriament versàtil, potència els sabors i les sensacions d’equilibri i palatabilitat.

Maridatge de Cava Benito i Pérez Barquero al Celler d'En Toni

A les cocotxes de bacallà a la romana, li va calçar bé el Gran Barquero Amontillado, un vi impressionant d’entre 25 i 30 anys, que captiva amb el seu to ambre fosc. És un amontillat de gran finor, amb notes salines, de criança biològica i d’ametlles torrades. Al paladar mostra un cos mitjà de textura vellutada, fina acidesa i un perfil concentrat i net. Posteriorment, va arribar el torn del Gran Barquero Oloroso, que, com el seu nom indica, té una aroma intensa, complexa i penetrant, repleta de matisos i mons per descobrir. Aquest vi, de gairebé 30 anys de criança, va maridar deliciosament amb les murgues a la crema de foie, plat que va antecedir l’exquisit llobarro salvatge a l’espatlla.

Maridatge

El toc de dolçor el van aportar les trufes de xocolata, accentuat per La Cañada Pedro Ximénez, un vi que aconsegueix una combinació espectacular de complexitat i frescor, una qualitat difícil d’aconseguir per a un vi dolç. En boca, va resultar càlid, elegant i gentil. La cloenda, cortesia també de Pérez Barquero, la va guiar el Brandy Monte Cristo · Gran Reserva Selecció, un vell i venerable brandi que ha reposat llarg temps en botes que prèviament han contingut vins amontillats i dolços de Pedro Ximénez, varietat per excel·lència de la bodega, que continua petjant amb força en els mercats espanyol, francès, italià i andorrà.

Tot un compendi de sabors sibarites i exquisits, només a l’abast d’uns pocs privilegiats, dels quals també podreu ser partícips, si visiteu Cava Benito o el Celler d’En Toni, perquè les grans oportunitats es poden gaudir, més d’una vegada i en qualsevol moment.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

La millor selecció de Pérez Barquero a Cava Benito