La Vuelta 2018: Cop d’autoritat de Yates a la Rabassa

La 19a etapa de la Vuelta Ciclista a España ha fet acte de presència a territori andorrà i com ja es preveia, ha fet trontollar la classificació, sobretot a la part alta. L’etapa, que partia aquest matí des de Lleida, amb un recorregut total de 154,40 quilòmetres, ha tingut un ritme trepidant i els corredors han arribat a territori andorrà molt abans del que estava previst, ja que l’equip Movistar no volia cap ensurt i ha estat controlant qualsevol intent d’escapada.

Però, una vegada ha començat l’ascensió al Coll de la Rabassa, el pilot ha començat a fragmentar-se i alguns dels favorits a la general han començat a perdre força a les cames, sobretot Alejandro Valverde o Nairo Quintana.

El ciclista murcià, així com la resta de corredors s’han vist sorpresos per l’atac del líder, a 10 quilòmetres de la meta, que contra tot pronòstic s’ha volgut jugar el triomf de l’etapa amb un Thibaut Pinot de l’equip Groupama, que ha sorprés Yates a 50 metres del final i ha travessat la línia de meta amb un temps de 3h 42’ i 5”; a 5” ha entrat Simon Yates, que ha donat un cop d’autoritat a la carrera i a 13“, Steven Kruijswijk.

Ara la general ha quedat encapçalada per un Simon Yates molt més líder, amb un temps de 76 h 44’ i 41”; Valverde, a 1’ 38”  i Kruijswijk, a 1’ i 58”.

Els carrers de Sant Julià de Lòria han registrat una gran afluència de públic, que s’han pogut delectar amb el pas de la mítica carrera. Demà, 20a etapa, de 97,3 quilòmetres, amb un recorregut molt exigent i un desnivell acumulat de gairebé 4.000 metres, que es desenvoluparà íntegrament al Principat d’Andorra.

Els corredors sortiran d’Andorra la Vella, per pujar a la Comella, Beixalis, Ordino, Beixalis, novament la Comella i passarà duríssim Coll de la Gallina, per finalitzar al Santuari de Canòlich. Segur que serà una etapa trepidant i segur que depararà molts canvis a la classificació general.