Les Janeiras visiten Andorra porta a porta

Les tradicionals cançons de les Janeiras han visitat les diferents parròquies del Principat a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal. Aquesta iniciativa cultural es va iniciar el 13 de gener, amb grups de jovent que visitaven diferents institucions, llars particulars, establiments comercials i esglésies per desitjar bona sort de cara al nou any.

Les Janeiras canten
Foto: Grup de Folklore Casa de Portugal

És el 13è any consecutiu que els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, abillats per l’ocasió, porten la tradició a una trentena de locals. Un cop acabada aquesta iniciativa cultural, el dia 28 de gener, van fer una trobada de confraternització per degustar els diferents productes alimentaris que els cap de casa regalen als cantaires, com mana la tradició.

Les Janeiras Andorra
Foto: Grup de Folklore Casa de Portugal

Enguany, diverses esglésies del Principat es van adherir a la iniciativa i a més de participar a l’Eucaristia, els membres del grup van oferir una cantada de Janeiras a l’església de Sant Corneli i Sant Cebrià a Ordino, a Sant Esteve a Andorra la Vella, a Sant Miquel de la Mosquera a Encamp, a Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany i finalment, a la catedral de Santa Maria d’Urgell en presència de l’arquebisbe Joan-Enric Vives i Sicília.

La component solidària de les Janeiras va arribar també als residents i familiars de la residència el Cedre i de la Residència SARquavitae Salita a Escaldes-Engordany que van gaudir d’allò més amb aquesta tradició lusitana.

Les Janeiras Andorra
Foto: Grup de Folklore Casa de Portugal