Pyrénées Andorra aposta per la sostenibilitat com a filosofia d’empresa

Amb la participació de Javier Goyeneche, expert en moda sostenible i fundador d’Ecoalf, Pyrénées Andorra va organitzar una conferència en la qual va marcar el seu “Camí a la Sostenibilitat”.

Fotos: Noelia Farías · César De Pablos

Disminuir la petjada de carboni és un dels propòsits que s’ha traçat Pyrénées Andorra per contribuir en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, impulsats pels líders mundials per, entre altres intencions, tenir un planeta saludable, una societat respectuosa amb el medi ambient i un escenari de prosperitat econòmica.

Javier Goyeneche a la conferència de Pyrénées Andorra

En el marc de la presentació de la línia d’acció que seguirà Pyrénées Andorra, de cara a un millor futur, l’empresa va organitzar una conferència institucional, en la qual va participar Javier Goyeneche, expert en moda sostenible i fundador de la marca Ecoalf, amb seu principal a la ciutat de Madrid. Goyeneche, qui va engegar el projecte Ecoalf l’any 2009, va emfatitzar en la importància de prendre responsabilitat i fer passos ferms cap a un model de negoci capaç d’anar més enllà dels profits econòmics. “L’experiència ens ha ensenyat que, quan prenem una decisió en benefici del planeta, també és una decisió en benefici de l’empresa”, expressa.

Públic a la conferència de Pyrénées Andorra

La innovació i la utilització de les noves tecnologies, però sobretot un caràcter abnegat, són els atributs que Goyeneche va destacar com a fonamentals perquè Ecoalf es consolidés com a referent en la indústria de la moda. Ecoalf va ser la primera firma espanyola del sector en aconseguir la certificació B Corp, per equilibrar el propòsit social i els beneficis econòmics, i també una de les primeres a rebre el segell Global Recycled Standard.

Javier Goyeneche

Amb botigues físiques a Madrid, Berlin, Barcelona, Tòquio, Torí, i amb partners a diferents racons del món –també al Principat, gràcies a la relació amb Pyrénées Andorra–, Ecoalf ha col·laborat amb marques poderoses, com ara Swatch i Starbucks, i personatges de renom com el músic Will.I.Am i la model Blanca Padilla.

Director de màrqueting de Pyrénées, Àngel Alonso

Goyeneche també va ser molt crític amb el consumisme i va advertir que aquest fenomen comporta la generació d’un major volum de residus que, en el cas dels oceans, se situa en sis milions de tones cada any. Si bé aquesta realitat no és pròpia de la geografia d’Andorra, el president d’Ecoalf va fer un paral·lelisme amb l’ecosistema de muntanya i els rius, patrimonis naturals que va encoratjar tothom per a protegir-los.

Conxita Marsol

A la conferència, hi van assistir la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. També va ser-hi present Àngel Alonso, director de màrqueting i digitalització de Pyrénées Andorra, qui va manifestar la voluntat del grup per continuar treballant per un model més sostenible i integratiu on també el client tingui protagonisme.