‘Les molt il·lustres’ animen el públic de la Casa Pairal d’Ordino

Les artistes Meritxell Díaz i Elena Santiago van treure les rialles a tots els presents a la Casa Pairal d’Ordino, que, com a part de ‘La Cultura No S’Atura’, van ser testimonis d’un espectacle que va representar de manera satírica la idiosincràsia andorrana.

Fotos: Reinaldo Márquez

Les Molt Il·lustres a la Casa Pairal

En dues funciones, cadascuna de poc més de 20 minuts, la Meritxell Díaz i l’Elena Santiago van interpretar ‘Les molt il·lustres’, un espectacle de microteatre clown en el qual van personificar dues princeses i, aleshores, també van qüestionar i satiritzar la idiosincràsia andorrana.

Actuació de Les Molt Il·lustres a la Casa Pairal

Ser una princesa en èpoques dominades per reis no és cosa senzilla, i així ho van remarcar les dues artistes, que van fer èmfasi en el passat andorrà on les dones eren relegades a un pla secundari. Figures com ara Ermessenda, Carlemany, Boris I i el Copríncep Episcopal van ser evocats per les actrius, que busquen obrir camí perquè les dones puguin determinar els seus propis destins.

Públic a l'obra Les Molt Il·lustres a la Casa Pairal

La representació va ser molt bé rebuda pel públic que va acudir a la Casa Pairal d’Ordino, especialment pel missatge reivindicatiu que es va compartir a través de la sàtira. De fet, no és la primera vegada que la dupla interpreta ‘Les molt il·lustres’, ja que, amb la col·laboració d’Acció Feminista i altres entitats promotores de la igualtat de gènere, les artistes han actuat en diferents escenaris del país.