(+Fotos) Les obres inèdites de ‘Crossing doors, behind the windows’, a l’Art al Set

Fins al 27 d’abril, la galeria Art al Set acull ‘Crossing doors , behind the windows’, la continuació del projecte artístic encapçalat per Sam Bosque l’any 2020, format per una vintena d’obres inèdites.

Fotos: Noelia Farias

El projecte artístic es va iniciar just abans de la pandèmia i reflecteix la feina feta durant aquest període per Samantha Bosque. A través de Crossing doors, behind the windows’, l’artista va recuperar portes i finestres procedents de les deixalleries del país que van formar part de la vida de moltes persones com un observatori privilegiat. Segons Bosque, tant les portes com les finestres posen en relleu aquella sensació de presó que es va viure durant la pandèmia. També les ganes de voler sortir, de travessar les portes, així com el fet de mirar a través de les finestres i contemplar el món, en un moment en què tot això no es podia fer.

La mostra, també posa en evidència la dificultat i l’angoixa que la crisi de la Covid-19 va representar per a la nostra societat. Com que la recerca de la identitat és una constant en l’obra de Bosque, l’artista va recuperar rostres, cossos i mirades que reflecteixen la frontera entre l’interior i l’exterior.

La col·leccióCrossing doors, behind the windows’ està formada per una vintena de peces inèdites i és una continuació de l’exposició ‘Personae’, que acull el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE), la qual fa un repàs pels 30 anys de trajectòria artística de Bosque. ‘Personae’, inclou també la primera part del projecte ‘Crossing doors, behind the Windows’, que es va presentar a la galeria l’any 2021, amb el programa la Cultura no s’atura.

A la galeria Art al Set Crossing doors, behind the windows’ es pot visitar fins al 28 d’abril i, la mostra simultània que acull el CAEE, fins al 13 de maig. Entorn de l’exposició s’han programat diverses activitats com ara tallers de pintura, xerrades i visites guiades nocturnes que comptaran amb la presència de l’artista. El programa sencer es troba disponible al lloc web del Comú d’Escaldes-Engordany, www.e-e.ad.

Les obres inèdites de ‘Crossing doors, behind the windows’, a l’Art al Set