El Trio Claret va omplir de música clàssica l’església parroquial d’Ordino

En marc de la tercera edició de l’Ordino Clàssic, organitzat pel comú d’Ordino i la Fundació ONCA, el Trio Claret va presentar el seu programa de música clàssica reprenent alguns èxits del segle XX. La presentació va tenir lloc, el passat 22 de novembre, a l’Església parroquial d’Ordino.

Fotos: César De Pablos

En una primera part, el programa musical del Trio Claret, conformat per Gerard Claret al violí, Sergi Claret a la Viola i Jordi Claret al Violoncel, va realitzar un homenatge als grans clàssics, com Ludwig van Beethoven (en commemoració del 250è aniversari del seu naixement), Luigi Boccherini, Franz Schubert o Richard Strauss, amb peces escrites per a trio de corda. Mentre que, en la segona part del concert, el trio va canviar de registre i va interpretar tres peces del segle XX de marcada popularitat.

Trio Claret

Gerard Claret, violinista del trio va afirmar, que a través del violí intenta que el públic viatge amb la música i capti el que està passant per dins del seu cap. “Hem construït el concert de manera cronològica”, va manifestar el Trio Claret en declaracions per a l’agència ANA.

Respecte al Dia internacional de la música, el trio va destacar la importància de la cultura per a la societat i es va mostrar agraït pel paper fonamental que ha exercit la Fundació ONCA perquè aquest tipus d’espectacles es puguin realitzar de manera segura.

El concert va comptar amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva.

Xavier Espot i Sílvia Riva al concert del Trio Claret

Cal ressaltar que els concerts proposats per a aquesta tercera edició tenen lloc en la parròquia d’Ordino, en dues localitzacions molt simbòliques i especials: l’Auditori Nacional d’Andorra, i l’església parroquial d’Ordino, on es realitzen actuacions amb una essència més íntima. Dos entorns, dos ambients i dues acústiques diferents per a aportar varietat i carregar de significat el programa musical d’aquesta edició. Enguany, l’organització de l’Ordino Clàssic ha apostat pels artistes locals i amb la col·laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra va organitzar una cartellera amb cinc actuacions ben diferenciades i destinades a diversos públics.

Violoncel al Trio Claret

El pròxim concert de l’Ordino Clàssic serà ‘De pel·lícula’, una proposta musical i teatral que tindrà lloc el pròxim 20 de desembre, a les 12 hores, a l’Auditori Nacional. Finalment,   l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra serà l’encarregada de tancar l’edició 2020 amb el tradicional Concert de Cap d’any, que es realitzarà l’1 de gener del 2021, a les 19 hores, a l’Auditori Nacional d’Andorra.

Amb més de tres dècades d’experiència, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà s’han transformat en referents d’organitzadors de concerts de música clàssica a Andorra.

democrates 2023