(+Fotos) L’última etapa creativa de Henri Matisse es podrà apreciar al CAEE

El passat 30 de novembre, el Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) va obrir les seves portes a una exposició reveladora que captura la essència de l’última etapa creativa d’un dels més grans artistes del segle XX: Henri Matisse. La mostra, que es prolongarà fins al 2 de març de 2024, ofereix una mirada íntima a l’obra gràfica del pintor, escultor, dibuixant i gravador francès.

Fotos: Comú d’Escaldes-Engordany

Exposició de Henri Matisse

Amb un total de 70 peces que abracen la diversitat del talent de Matisse, l’exposició es concentra especialment en la fase final de la seva vida. Matisse, que va ser un dels pioners de les primeres avantguardes, va deixar una empremta inesborrable amb les seves experimentacions innovadores. El visitant té l’oportunitat de meravellar-se amb la seva genialitat i la seva habilitat per transgredir els límits establerts de l’expressió artística.

Exposició de Henri Matisse

Una de les joies de la mostra és la presentació de les 20 peces de la sèrie “Jazz”. Aquesta col·lecció enllaça l’obra de Matisse amb el territori d’Escaldes-Engordany, conegut per la seva vibració musical com a territori de jazz. Aquestes peces, creades durant la Segona Guerra Mundial, revelen la capacitat de l’artista per a capturar la felicitat i la natura humana en un període turbulent de la història mundial.

Exposició de Henri Matisse

L’exposició no és només una experiència visual, sinó també una immersió educativa i participativa. Al voltant de les obres, s’han organitzat diverses activitats paral·leles per a tots els públics, com ara un taller dedicat als més petits, on aquests poden explorar les tècniques de collage i paper tenyit que Matisse va utilitzar per a expressar la seva creativitat única.

Gaudeix de moltes més fotos aquí:

Inauguració de l’exposició d’Henri Matisse