Una mà amiga per a la Vall del Madriu-Perafita-Claror

Des d’avui, una desena de voluntaris coordinaran la refacció de la paret d’una feixa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Amb l’aplicació de l’antiga i tradicional tècnica de la pedra seca, un equip de voluntaris de l’Associació Concòrdia realitzarà les tasques de refacció de la paret d’una feixa, localitzada a la part de Ràmio, a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Les activitats, emmarcades en un acord de col·laboració signat entre Concòrdia i la Comissió de Gestió, tindran lloc fins al 27 de setembre com a prova pilot, amb la participació de joves voluntaris d’arreu del món.

Vall del Madriu-Perafita-Claror
Foto: Vall del Madriu-Perafita-Claror

El Comú d’Escaldes-Engordany hi serà present amb la brigada de camins, que s’encarregarà de la supervisió dels voluntaris durant el desenvolupament de les feines de manteniment, ja que compta amb personal qualificat per treballar la pedra seca i, a més a més, disposen de les tècniques i material necessari per a l’execució d’aquests treballs.

L’Associació Concòrdia ha estat un aliat important del parc de les Causses et les Cévennes, del Massís Central francès, espai agermanat amb la Vall del Madriu-Perafita-Claror. A través d’aquesta relació entre els dos espais naturals, ha pogut sorgir aquest camp de voluntariat, que a la mateixa vegada permet reduir considerablement els costos de preservació del patrimoni en pedra seca.

Murs de Pedra Seca de la Vall del Madriu-Perafita-Claror
Foto: Vall del Madriu-Perafita-Claror