Maria Jesús Martínez, medalla de plata als Jocs Mundials de Trasplantats

La ciclista andorrana va conquerir la segona posició en la prova dels 30 quilòmetres en ruta, en la seva categoria, i va assolir el quart lloc de la classificació general.

Maria Jesús Martínez va fer història amb la seva participació en els Jocs Mundials de Trasplantats, celebrats a la ciutat anglesa de Newcastle, on va rebre la medalla de plata, en la categoria 30-39 anys, dels 30 quilòmetres en ruta de ciclisme.

Amb un temps d’1h 06’ 16”, la ciclista va ser superada només per la britànica Ottilie Quince (1h 06’ 14”), que va arribar en la primera posició amb un avantatge de, tan sols, dos segons. Anna Pokojska, d’Irlanda, va completar el podi amb temps d’1h 09’ 10” al Hetton Lyons Country Park, a Sunderland.

Maria Jesús Martínez es va convertir en la primera andorrana a participar en aquesta cita esportiva mundial i, a més del gran resultat obtingut en la prova dels 30 quilòmetres en ruta, l’andorrana va aconseguir la segona plaça de la seva categoria en les proves “time trial” de 10 quilòmetres. Malgrat la fita tan notable, la ciclista va destacar la importància de donar visibilitat i conscienciar sobre els beneficis de la donació d’òrgans, i la possibilitat de superar qualsevol repte amb passió, esforç i determinació.

La campanya de l’atleta va ser possible gràcies al suport dels patrocinadors que l’han acompanyat, com és el cas del Govern d’Andorra, Mobilitat Andorra, Grandvalira Social, Agrupació Ciclista Andorrana, ATIDA, Superdry, Vallmedic, EdukSalut, Farmàcia Les Anelletes, Tabares y Bueno, Metiss, Saux Quiròpràctic i l’agència Comando.