Gran aposta per la mobilitat elèctrica i sostenible al Principat

El Prat del Roure d’Escaldes-Engordany va ser el marc de la cinquena edició de la Jornada de la mobilitat elèctrica. Un públic interessat va apropar-se a aquest espai per descobrir les novetats i les oportunitats que ofereix el món de la mobilitat sostenible.

Representants de l'Automòbil Club d'Andorra
Foto: César De Pablos

Durant tota la jornada del dissabte 12 de maig, els interessats pel transport sostenible van acudir al Prat del Roure escaldenc per conèixer les últimes novetats en aquest àmbit. Cotxes, motos, bicicletes, patinets elèctrics o sigways rivalitzaven en prestacions i en sostenibilitat, i van atraure moltes famílies que es van interessar per descobrir els avantatges dels vehicles elèctrics.

Equip de Pyrénées Automoció
Foto: César De Pablos

El transport ecològic està de moda i té un gran futur, com va quedar demostrat al llarg de tot el dia, en una jornada que ha doblat el nombre d’expositors respecte a l’any passat. Aquesta era la cinquena Jornada de la mobilitat elèctrica, i va comptar amb l’organització conjunta per l’Automòbil Club d’Andorra, FEDA, el comú d’Escaldes-Engordany i Crèdit Andorrà, amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible al país.

Autoritats nacionals i d'Escaldes-Engordany a la Fira de Mobilitat elèctrica
Foto: César De Pablos

Segons dades facilitades per FEDA, la mobilitat elèctrica representa ja al Principat un 5% de les matriculacions. La mostra s’ha fet coincidir amb l’obertura del pla Engega del Govern, que brinda subvencions importants per la compra d’un vehicle elèctric. FEDA va fer una presentació de com es carreguen els vehicles elèctrics, Viladomat va presentar les seves bicicletes elèctriques, Becier, Pyrénées i Garatge Nogreda (Nissan) van exposar les últimes novetats i Anem Elèctric també va donar a conèixer les seves últimes novetats.

Gustavo d'Anem Elèctic a la Fira de la Mobilitat ElèctricaLa inauguració de la jornada, va comptar amb la presència dels cònsols d’Escaldes, Trini Marín i Marc Calvet, el cap de Govern, Toni Martí, la ministra d’Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director general de FEDA, Albert Moles. La pluja torrencial que va caure a la tarda va obligar a precipitar el tancament de la jornada i a suspendre algunes de les activitats previstes.

Gaudeix de totes les fotos de la Jornada de Mobilitat Elèctrica 2018 al nostre Facebook.
Bus elèctric amb les autoritats
Foto: César De Pablos