Morabanc va acollir la presentació del llibre de conferències i debats de recerca 2017

El llibre ‘450 anys de Monteverdi i 175 anys de l’anestèsia: Recull del 33è cicle de conferències 2017 / 11ns Debats de recerca: Comportament i ment, la recerca en psicologia’, es va presentar oficialment el passat 4 de febrer, a la sala d’actes de Morabanc, a l’avinguda Meritxell, núm. 96, d’Andorra la Vella.

Fotos: César Vidal

Presentació de llibre de conferències i debats 2017 a MorabancL’acte de presentació del recull del 33è cicle de conferències va comptar amb la participació de quatre dones destacades, com ara Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports; Ester Vilarrubla, ministra d’Educació i Ensenyament Superior; Conxita Marsol, cònsol major de la parròquia d’Andorra la Vella, i Àngels Mach i Buch, presidenta de la Societat Andorrana de Ciències (SAC); que van posar l’accent en la importància de classificar, catalogar i difondre els coneixements científics, per tal que aquests siguin consultables per les generacions futures d’investigadors.

Tal com va explicar Àngels Mach i Buch, el llibre, que també fa un recull dels ‘11ns Debats de recerca: Comportament i ment, la recerca en psicologia’, serveix de recordatori de dues efemèrides d’alta importància però allunyades tant en context com en distància temporal. Es tracta de la commemoració, el 2017, dels 450 anys del naixement de Claudio Monteverdi i dels 175 anys de la primera utilització de l’anestèsia.

Des d’anàlisis de la trajectòria i el llegat del reconegut artista Sergi Mas i Balaguer, fins a una conferència sobre els 450 anys de Claudio Monteverdi, que va anar a càrrec de Jonaina Salvador i Pérez, aquesta referència bibliogràfica té com a propòsit servir de punt de partida de futures investigacions d’índole científica i, fins i tot, humanístiques. A banda de Salvador, el llibre conté conferències impartides per la mateixa Àngels Mach i Buch, així com Ermengol Puig i Tàpies, Hèctor Mas i Garcia, Jordi Manzanares, Rosa Duró, Marina Caireta, Paloma Fernández, Joan Amorós, Benigne Marquès, David Sanz, Joaquim Maria Puigvert, Kàtia Durich, Ramon Villalonga, Manuel Martín Rodríguez, Fabiola Sofia Masegosa, Manel González, Glòria Empar González i el fotògraf Jean Luc Herbert.

Pel que fa als ‘11ns Debats de recerca: Comportament i ment, la recerca en psicologia’, el llibre, presentat el passat 4 de febrer, posa a l’abast del lector els plantejaments de diferents especialistes de la psicologia, la psiquiatria i les diverses branques d’estudi que s’enfoquen en la psique humana.

La important obra bibliogràfica va ser editada amb el suport del Govern d’Andorra, el Comú d’Andorra la Vella, l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, i Morabanc.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.

democrates 2023