Neix Hardfork a Andorra

Les instal·lacions de l’Hotel Roc Blanc van acollir la presentació oficial de Hardfork, la nova associació andorrana destinada al blockchain web 3.0 i altres tipus de tecnologies disruptives com ara la intel·ligència artificial.

Fotos: Noelia Farias 

“Volem ser un motor dintre de l’ecosistema d’Andorra que pugui impulsar projectes i iniciatives dels seus socis cap al sector públic i també privat,  en un marc amb el qual els projectes es puguin desenvolupar de manera correcta i sota un paraigua legal”, va assegurar el president provisional de la Junta de Hardfork, Pedro Miranda. Segons Miranda, actualment, Hardfork és l’únic projecte, amb format descentralitzat, al país que engloba tecnologia blockchain, i altres tipus de tecnologies que, a més a més, compta amb el suport institucional del Govern d’Andorra així com de diferents d’entitats bancàries del país. I, tot i que encara és una associació que s’està constituint, ja es troba en negociació amb Andorra Bussines per poder impulsar diferents iniciatives vinculades al sector i ser un actor més al país.

“Tenim experiència perquè estem dintre del sector ja fa molt de temps i podem aportar, sobretot, el nostre coneixement. Som persones amb ganes de treballar, no som narcotraficants de les criptomonedes. Andorra és una plaça, és un país segur per fer blockchain, i trobar aquest marc legal perquè els projectes es puguin llençar des d’aquí seria beneficiós per a Andorra, perquè els impostos es pagarien aquí”, va assenyalar Miranda, qui va remarcar que hi ha molts projectes en els quals els CEO viuen al Principat, però la regulació depèn d’un altre país perquè estan llançats des d’Estònia, Malta o Gibraltar, i això no suposa un benefici per a Andorra.

“Estem en camí, a poc a poc estem fent passos i estem arribant a una regulació que és una molt bona oportunitat per poder tirar endavant aquest tipus d’iniciatives i Hardfork vol ser un actor important dins d’aquest ecosistema”, així va concloure el seu parlament el president provisional de la junta, que avui dia està formada per una quinzena de membres, i per unes 350 persones del país que estan interessades en participar del projecte.