Nerea Aixàs inaugura ‘El voluntariat’ al Parc Central

L’artista va ser la guanyadora del concurs, convocat pel Govern d’Andorra, per crear una escultura en homenatge als voluntaris que van contribuir en la lluita contra la Covid-19.

Fotos: SFGA/CEsteve

El cap de Govern, Xavier Espot, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, van presidir l’acte d’inauguració de l’escultura ‘El voluntariat’, obra de gran format que homenatja la tasca immesurable que els voluntaris del país han fet a favor de la societat andorrana, amb especial èmfasi en el context de la lluita contra la pandèmia.

Presentació de l'escultura: "El Voluntariat" de l'artista Nerea Aixàs

Nerea Aixàs és l’autora de la peça que s’ubica al Parc Central, després de resultar guanyadora d’un concurs al qual es van presentar un total de set projectes, entre ells els de Laia Maestre i Gemma Regada, segona i tercera finalista, respectivament.

En desvelar l’escultura, Espot va expressar que “la crisi sanitària, social i econòmica causada per la COVID-19 ha fet aflorar més que mai que som una societat solidària i cohesionada, en què l’empatia i la proximitat contribueixen a donar resposta a les necessitats de la població”. En la mateixa línia, el cap de Govern va ressaltar que “ha quedat palès” la importància dels voluntaris en el teixit social del país.

A l’acte d’inauguració també van assistir la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i la ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés