Núria Gras triomfa a la Nit Literària

La periodista i escriptora encampadana Núria Gras, amb l’obra “Paradís d’ombres” v endur-se el premi Fiter i Rossell de novel·la, el més important de la Nit Literària, que està dotat amb 10.000 euros pel ministeri de Cultura.

Aquesta era la primera obra de Núria Gras, una novel·la negra ambientada a Andorra, en la qual un assassí en sèrie mata gent que treballa a la Batllia i un detectiu haurà d’esbrinar qui hi ha darrere dels crims.

Pel que fa al premi Manuel Cerqueda Escaler de novel·la curta, dotat per Andbank, es va donar un accèssit de 3.000 euros a l’obra “La carta i la sospita” de Francesc Puigpelat. El premi Sant Miquel d’Engolasters, d’assaig literari, dotat per Joan Escaler, va ser per a Raimon Díaz amb l’obra “Sobrepassar els límits/desafiar la gravetat/com va néixer el Mirador del Roc de Quer”.

Respecte al premi Tristaina de periodisme, dotat per Andimesa amb 1.250 euros, es va concedir el premi en la modalitat de ràdio i televisió al programa “Ningú és perfecte”, de Noemí Rodríguez i emès per Cadena Pirenaica i pel que fa a l’apartat de premsa va premiar Robert Pastor pels reportatges “ETA a Andorra”, publicats al Diari d’Andorra.

En la categoria de ciència ficció, dotat pel Grup Maestre, es va donar un accèssit de 1.000 euros a l’obra “Speedrunner” d’Enric Herce en la categoria de ciència-ficció i fantasia, que s’estrenava aquest any.

El premi Grandalla de poesia, dotat per Crèdit Andorrà, es va declarar desert però es va atorgar un accèssit de 1.500 euros a l’obra “Poema per a la Jana”, de Pep Cortés.

El premi Principat d’Andorra d’investigació històrica dotat pel Consell General, es va declarar desert, com el Sant Carles Borromeu de contes i narracions i el de divulgació científica, tots dos dotat per MoraBanc. En el premi de teatre 50è aniversari Crèdit Andorrà, no s’hi va presentar cap obra.

L’acte es va celebrar a Encamp, i va comptar amb l’assistència de les màximes autoritats polítiques del país, així com amb una nodrida representació dels sectors empresarials i financers del Principat.