Omega i The Embassy Store celebren els 50 anys de l’arribada a la Lluna

L’espectacular centre de compres The Embassy, ubicat a l’edifici el Diamant, ha celebrat l’efemèride juntament amb la marca de rellotges, ja que l’astronauta Buzz Aldrin portava un Omega Speedmaster en el moment de trepitjar el satèl·lit.

Presentació aniversari OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

La nit del 20 al 21 de juliol de 1969, l’ésser humà va trepitjar per vegada primera la Lluna. La missió Apollo 11 de la NASA va sortir de la Terra cap a l’espai el 16 de juliol de 1969, i va arribar a la superfície lunar quatre dies després. L’endemà de l’allunatge, dos astronautes, Neil Armstrong i Buzz Aldrin, van caminar sobre la seva superfície. La missió és considerada com un dels moments més significatius de la història de la humanitat i  la tecnologia. A més, Buzz Aldrin, a banda d’enfundar-se el seu vestit espacial, portava un espectacular Omega Speedmaster Moonwatch. OMEGA Speedmaster, possiblement el rellotge més icònic d’OMEGA. El llegendari rellotge Speedmaster va participar en sis missions lunars, posant així de manifest l’esperit pioner de la marca.

Rellotge OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

L’Omega  Speedmaster Professional ‘Moonwatch’ (4.230 euros) té l’esfera negra, protegida per un vidre hesalite, amb petita agulla secundària, un comptador de 30 minuts i un altre de 12 hores, juntament amb una secundària central de cronògraf. El bisell negre, amb escala taquimètric, està muntat en una caixa de 42 mm i acer noble, amb braçalet a joc. Moviment mecànic calibre 1861 d’OMEGA, moviment de càrrega manual utilitzat en la Lluna. Es presenta en una caixa especial, amb el llibre en què es narren i documenten les aventures de Speedmaster, una polsera de NATO, amb allargador per astronautes, per habilitar la polsera i una lupa rellotgera.

Clients observant rellotge OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

Abans de l’Apollo 11, un any abans, el 1968, els tripulants de l’Apollo 8 es van convertir en els primers humans que van veure la cara oculta de la Lluna. 50 anys després, Omega ha produït un increïble cronògraf, l’Omega Speedmaster, en homenatge a aquella missió. L’Omega Speedmaster ‘Dark side of the Moon’ Apollo 8 (8.280 euros) és un model de 44,25 mm, amb el moviment ennegrit, que ha estat sotmès a una ablació per làser per representar la superfície de la Lluna. La cara visible es mostra a través de l’esfera calada i ennegrida; la cara oculta es veu a través del fons de caixa. Braçalet de pell negra, perforada i amb interior de cautxú groc, tot el rellotge és de ceràmica negra i inclou agulles de cronògraf grogues envernissades i una escala Super-luminova de taquímetre. Vidre de safir amb tractament antireflector. Moviment amb decorat especial, calibre Omega 1869. Els gravats del fons de caixa inclouen “Apollo 8, DEC 1968”, “Dark side of the Moon” i “We’ll see you on the other side”.

OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

Quant als models que commemoren l’allunatge, de la col·lecció Speedmaster, Grey Side of the Moon ‘Meteorite’ és una innovació per a la col·lecció (11.970 euros). Caixa de ceràmica grisa de 44 mm de diàmetre, amb les agulles i el bisell en or Sedna ™ de 18 K, escala de taquímetre en Ceragold ™. L’esfera és una placa de pedra procedent d’un meteorit arribat a la Terra en època prehistòrica, que ha estat tractada amb àcid per mostrar el motiu de bandes, únic en cada rellotge. Mecanisme automàtic coaxial Chronograph 9300, que podem veure a través del fons de vidre de safir. Braçalet de pell grisa amb tanca desplegable de TI.

Convidats a la presentació d'OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

Rosa Pons anhelava, des de feia anys, poder celebrar aquest aniversari històric amb un esdeveniment molt especial i, conjuntament amb Omega, han muntat una exposició única, sobre la col·laboració de la marca amb la NASA i amb les missions espacials. The Embassy Store va ser l’escenari escollit per a la celebració de l’efemèride, amb una recepció espectacular i amb la figura d’un  astronauta presidint l’esdeveniment. Des de The Embassy Store n’han comentat el següent: “Descobrir. Una de les passions humanes més meravelloses, juntament amb les de crear i compartir. Avui [18 de juliol per als lectors] a The Embassy les hem pogut experimentar totes. Hem escoltat l’emocionant història d’Omega, anècdotes, històries al voltant d’una de les grans fites de la humanitat: arribar a la Lluna.”

Xerrada sobre OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

La festa també ha comptat amb amants, col·leccionistes, fans i experts de la marca Omega com ara Daniel Casas, Director d’Omega per Andorra i Espanya i de Jordi Martínez, Delegat de vendes, que van oferir una detallada presentació de la col·lecció Speedmaster Moonwatch. Entre aquests convidats, molt coneixedors de la marca, es van compartir anècdotes i curiositats d’aquest icònic model, que van sorprendre tothom. A més a més, es va poder comptar amb la presència de l’especialista Anton Vallverdú, director del Fòrum “Relojes Especiales”, que va aportar a l’Exposició peces tan úniques com ara l’Omega Speedmaster Moonwatch d’or original, del 1969, del qual es van fabricar només 1969 peces per a tot el món.

Presentació OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

Chef’s Table Andorra ha tornat a demostrar el seu alt nivell de gastronomia i ha ofert un espectacular càtering d’inspiració lunar, amb plats tan especials com ara els “daus de salmó galàctic amb coulis d’alga còdium”, la “semiesfera de foie amb cirera i gelatina de coure”, la “supernova d’ànec”, o “l’ou estel·lar farcit de tàrtar de tonyina”, així com uns postres de “Planeta Terra, de llima amb mojito”. “Gràcies a tots per fer possible durant una estona sentir que estàvem a la Lluna”, ha conclòs The Embassy Store.

Convidats a la presentació d'OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina

La marca Omega, també ha celebrat els 50 anys de l’arribada a la Lluna amb una festa al Kennedy Space Center de Florida. Entre les estrelles convidades hi havia George Clooney, imatge de la marca, la ‘influencer’ Chiara Ferragni i un grup de veterans de la NASA,  com Charlie Duke i Thomas Stafford, entre altres.

Úna meravellosa història, i uns rellotges excepcionals, que ara podeu admirar a la planta baixa de The Embassy, fins al 31 d’agost. L’entrada és lliure d’accés per a tothom i també es poden sol·licitar visites guiades gratuïtes.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment al nostre Facebook.
Degustació a la presentació d'OMEGA a The Embassy
Foto: Paula Cristina