Ordino va celebrar el Judici als contrabandistes per cinquè any consecutiu

Ni la pandèmia de la Covid-19 va apagar l’alegria del poble d’Ordino, que va gaudir del tradicional Judici als contrabandistes, un espectacle molt arrelat entre els veïns de la parròquia. Hi van participar la Coral Casamanya, l’Esbart Valls del Nord, el Grup Artístic d’Ordino i actors voluntaris.

Fotos: ANA

Judici als contrabandistes a Ordino

El passat dilluns, dia 15 de febrer, el Prat de Call, a la parròquia d’Ordino, es va omplir de goig amb motiu de les celebracions de Carnestoltes, una festa que no va ser posposada per la pandèmia de la Covid-19. El ‘Judici als contrabandistes’ va ser l’espectacle que va donar el tret de sortida als festeigs, on la resposta del públic va ser exitosa malgrat les restriccions.

Dansa al Judici als contrabandistes

Tal com va recollir l’ANA, el ‘Judici als contrabandistes’ és una representació teatral tradicional que es va realitzar per cinquè any consecutiu a la parròquia, després que l’obra es deixés de fer durant un temps. Per a Eva Choy, cònsol menor d’Ordino, resultava important poder recuperar aquesta tradició, per la qual cosa es va decidir canviar la ubicació de l’espectacle –prèviament situat a la plaça Major– per poder garantir les mesures de seguretat, com ara, entre altres, el distanciament entre cadires per als espectadors.

Públic gaudint del Judici als contrabandistes

Més de 40 persones, entre actors voluntaris i membres de la Coral Casamanya, l’Esbart Valls del Nord i el Grup Artístic d’Ordino, van participar en la representació que, enguany, ha tocat temes tan actuals com ara la situació generada al voltant de la Covid-19 i els youtubers, un fet que va treure rialles i aplaudiments entre el públic present.