La Pal Skimo Femení recapta més de 4.200 euros

Les organitzadores de la Pal Skimo Femení 2020 van lliurar, ahir, els fons recaptats a la passada edició d’aquesta cursa, celebrada el passat 8 de març a l’estació d’esquí de Vallnord Pal-Arinsal.

Fotos: Nelly Dedea / Josep Segura

L’anterior cursa Pal Skimo Femení va aconseguir un rècord de participació, amb 311 persones inscrites a la competició, que va coincidir amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Com ha estat costum durant els darrers anys, aquesta cursa va destinar la seva recaptació a l’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (AUTEA).

Enguany, la prova va recaptar un total de 3.700 euros, dels quals es van destinar 700 euros al Fons Solidari del Govern d’Andorra per a lluitar contra la Covid-19. Els 3.000 euros restants, es van lliurar íntegrament a AUTEA, per a potenciar el projecte ‘6 a 9’, que busca donar atenció a dues famílies amb un infant d’entre sis i nou anys diagnosticats amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). Aquest programa dissenyat per AUTEA compta amb el suport del Ministeri d’Afers Socials i és coordinat, conjuntament, amb l’Àrea de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS).

Foto grupal Pal Skimo Femení 2020

Segons Inés Martí, presidenta d’AUTEA, aquest és un projecte demanat molt freqüentment per les famílies de l’associació, ja que permet desenvolupar la intervenció especialitzada a casa, en l’entorn natural de l’infant. El projecte és encapçalat per la neuropsicòloga Carolina Pastor, qui compta amb el suport d’una altra professional especialitzada en el TEA.

El restaurant Crêpes & Go, del Pla de la Caubella, a Vallnord Pal-Arinsal, també va participar activament en favor d’AUTEA. L’import recaptat per concepte de vendes de cafè, durant la jornada en la qual va tenir lloc la Pal Skimo Femení 2020, es va destinar a l’ONG que lidera Inés Martí. L’establiment regentat per Javier Sacristán va donar 510,17 euros a AUTEA, per la qual cosa el total final rebut per l’associació va ser de 3.510,17 euros.

Pidasa Serveis Constructora, Vallnord Pal-Arinsal i Gala Perfumeries, empreses organitzadores de la jornada esportiva benèfica, van agrair els esforços de les persones i entitats que van fer possible l’esdeveniment, amb especial menció dels participants i voluntaris. Les empreses col·laboradores van ser Farmàcia Roser Miró, Tu by Roser Miró, Foreo, Vallmedic Vision & Aesthetic, Flaixbac Andorra, Salon Emotion, Dermandtek, Caldea, Next Sports Club, Xabeli Giménez Pilates Studio, Palau de Gel Andorra, Jeff de Bruges Andorra, Club Pirinenc Andorrà, Lolë, Dona Secret, Eau d’Andorra by Dona Secret, Mood Sensorial Restaurant, Alex Boutique, Govern d’Andorra, Fusteria Crespo, Eman Group, Simac, Assap Assegurances, Bellacer, Rieger Topografia, Tecnisa, Serralleria Arc Metall, Rètols La Font, Auró Jardiners, Gràfiques Andorranes, Apod.pro i Casa Pintat Andorra.