(+Fotos) “Pell, tot és pell”, el nou llibre de Josep Dallerès

La sala de Festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp va acollir, el passat 10 de març, la presentació del setè poemari, “Pell, tot és pell”, editat per Anem Editors, de l’escriptor encampadà, Josep Dallerès. L’acte va comptar amb la participació de Dúnia Ambatlle i l’actuació de l’Esbart Sant Romà.

Fotos: Noelia Farias

Josep Dallerès i la cònsol major Laura Mas

Josep Dallerès torna a escena després de “Vuitanta-dos dies d’octubre” per presentar la seva darrera creació literària, “Pell, tot és pell”. Un nou poemari que neix fruit de les reflexions íntimes de l’autor, que fan que els seus versos recuperin el batec de la seva primera poesia, marcada per les relacions humanes, els sentiments i la contemplació de la natura i que al mateix temps manté la reivindicació política i la preocupació pel món actual de l’escriptor.

Espectacle en la presentació del llibre de Josep Dallerès

Aquesta darrera publicació gira al voltant de la pell i fa una reflexió del que ens va assegurar Dallerès, qui va explicar que “el poemari recull tot el que ens toca als éssers humans, l’amor, la guerra, les ganes de tirar endavant i el pessimisme en certs moments”.

Pel que fa al procés de creació, l’escriptor va assenyalar que ho ha pogut concretar gràcies al treball que ha anat fent cada dia i al llarg de pràcticament un any. Va començar a escriure en el confinament, durant el mes de desembre del 2020 i va acabar el setembre de 2021. A més, va aclarir que aquesta darrera obra no conté tots els poemes que va escriure, sinó una acurada selecció feta amb la Dúnia Ambatlle.

En aquest sentit, Dallerès va afirmar que el setembre de l’any passat tenia un volum de prop 600 poemes escrits, però com no tots eren publicables i tampoc tenia la intenció de llançar un llibre de més de 600 de pàgines, va fer una selecció minuciosa de tot el material disponible. “Per a mi era molt difícil fer aquesta selecció. Així que, vaig demanar-li a la Dunia, per què no fas una lectura de tot i fas una selecció dels poemes que t’agraden? Ella, primer va fer una selecció i després una segona, una tercera, fins a arribar a un centenar de poemes”, va explicar l’escriptor.

Pel que fa a l’acte de presentació, la sala de Festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp va aplegar prop d’un centenar de persones que van gaudir de la conversa en format ‘entrevista’ duta a terme per la Dúnia Ambatlle i Dallerès. La Dúnia va ser l’encarregada de donar peu a l’autor encampadà per explicar els detalls del seu setè llibre de poesia.

D’altra banda, l’Esbart Sant Romà va posar el toc de color a la tarda amb la reinterpretació d’una peça que es va estrenar fa uns anys, basada en el poema “Arbre” de Dallerès, cantada en directe per Xavier Dallerès.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

“Pell, tot és pell”, el nou llibre de Josep Dallarès