(+Fotos) Pérez Barquero, Cava Benito i Odetti Bistró, artífex d’un maridatge especial

Uns quinze afortunats van poder degustar les referències de Pérez Barquero, un dels cellers més reputats de la D.O. Montilla Moriles, que és present a Andorra gràcies a un bon tàndem amb Cava Benito. El passat cap de setmana, un tercer actor es va sumar a la fórmula, Odetti Bistró, per a oferir un espectacular passeig gastronòmic que no va deixar indiferent a ningú.

Fotos: Nelly Dedea

Tast maridatge de Cava Benito

El passat 9 de febrer, els sabors més exquisits i els vins amb més genuïnitat i frescor van coincidir a les taules d’Odetti Bistró, on el xef i sommelier José Antonio Guillermo va rebre una quinzena de comensals com a part del tast maridatge del qual Pérez Barquero i Cava Benito van ser protagonistes.

Tast maridatge de Cava BenitoDurant l’experiència, els presents van saber descobrir les empremtes que el sol, la terra blanquinosa i una fidel tradició, que manté el seu curs des del 1905, han deixat en cadascuna de les referències de la bodega cordovesa, des d’aquelles de criança biològica fins a les oxidatives, passant per les que combinen ambdós processos i per un brandi que, plegats, van causar una grandíssima impressió.

Tast maridatge de Cava BenitoLa primera ampolla a desfilar per les taules va ser la G1 Brut Nature, un escumós innovador, genuí, diferent i fresc amb ànima de vi generós que, segons ens va explicar Rafael Delgado, director d’exportació de Pérez Barquero, és fruit d’una experiència d’investigació i desenvolupament duta a terme amb la col·laboració de la Universitat de Còrdova. “És un escumós que té implícit tot el caràcter del nostre raïm, del nostre terreny i dels nostres llevats de vi fi vell, replicats i adaptats per aconseguir una fermentació carbònica”, va assenyalar.

Cava Benito Maridatge Pérez Barquero

Després de degustar el G1 Brut Nature amb una taula de pernil ibèric de gla i ostres Amélie, la trobada va continuar amb el Gran Barquero Fino en Rama, elaborat amb Pedro Ximénez procedents de pagos d’albariza de la Sierra de Montilla i Moriles Altos. Aquest vi, d’aroma penetrant, intens i harmònic, va ser una bona parella del bou de mar amb carabassa rostida i regalèssia, mentre que el 1955 Amontillado Solera Cincuentenario, de sabor potent, color ambre iodat i aroma expressiu, va fer bona dupla amb el foie gras amb anguila fumada.

Tast maridatge de Cava Benito

Seguidament, el Gran Barquero Palo Cortado, amb aromes que recorden el sucre torrat, la pell de taronja, fruits secs i caramel toffe, va ser maridat amb un deliciós bistec tàrtar cruixent de vedella d’Andorra, mentre que la galta de vedella d’Andorra rostida a l’antiga, presentada amb el Gran Barquero Oloroso, no va indiferent a ningú.

Tast maridatge de Cava BenitoCom a part del tast maridatge, Cava Benito hi va introduir el Pouilly-Vinzelles Vieilles Vignes de Seguin-Manuel, una referència francesa que va fer ‘match’ amb el llobarro rostit amb arròs i escopinyes elaborat per Odetti Bistró. El moment més dolç de la nit, el de les postres de textures de xocolata, va ser amenitzat amb el Gran Barquero Pedro Ximénez, una referència premiada en múltiples ocasions i que destaca per la seva criança en bótes de roure durant 6 anys.

Tast maridatge de Cava BenitoLa seducció de color caoba del Brandy Monte Cristo Gran Reserva de 50 anys, un espirituós de gran complexitat amb aromes intensos que fan recordar els vins amontillats i dolços de Pedro Ximénez, va ser l’última de les exquisides referències que els comensals van poder descobrir.

Tast maridatge de Cava BenitoUn binomi d’èxit

En l’actualitat, la presència de Pérez Barquero és una realitat a 52 països, entre ells mercats tan grans com ara el de la Xina, però també alguns tan interessants com l’andorrà, gràcies a distribuïdors com Cava Benito, que obre la porta a “tothom perquè s’animi a descobrir els tresors que hi ha en aquesta botiga”, segons va subratllar Rafael Delgado.

“Evidentment, els vins de Pérez Barquero són fidels representants de la zona Montilla-Moriles, el bressol del Pedro Ximénez”, expressava Carles Magdaleno, propietari de Cava Benito, sobre aquesta bodega sobre la qual recau l’excel·lentíssima qualitat dels seus productes i una proposta de preus molt correcta. “Pérez Barquero segueix enaltint les tradicions ancestrals, però amb les tècniques de la modernitat. Són ambaixadors legítims del Pedro Ximénez”, va rematar.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

La millor selecció de Pérez Barquero a Cava Benito