Josep Dallerès, Eva Juliàn i Antoni Ubach, guardonats als Premis Àgora Cultural 2019

L’acte de lliurament dels Premis Àgora Cultural 2019 es va celebrar al vestíbul del Consell General, amb mesures de seguretat molt rigoroses i un aforament considerablement reduït.

Fotos: Consell General/Eduard Comellas

Síndica General Roser Suñé als Premis Àgora Cultural

2020 ha estat un any considerablement sensible, especialment per a les persones que d’alguna manera fan girar la roda de la cultura i les arts al Principat d’Andorra. Malgrat la delicada situació que afecta la quotidianitat del país i els seus habitants, el Consell General es va vestir de festa per a celebrar el lliurament dels Premis Àgora Cultural 2019; això sí, amb aforament reduït, distanciament social, mascaretes i desinfecció de mans.

Premis Àgora Cultural 2019

Les entitats culturals andorranes, agrupades en la plataforma Àgora Cultural, van reconèixer la tasca de Josep Dallerès, Antoni Ubach i Eva Juliàn, com a agents dinamitzadors de la cultura andorrana.

Josep Dallerés, de 71 anys, és poeta i novel·lista, exprofessor del Lycée Compte de Foix, exsíndic general del parlament andorrà i fundador de l’editorial Anem Editors. Antoni Ubach és exconseller del Govern d’Andorra d’Educació i Cultura i autor de “Picasso i el Pirineu”, així com d’altres escrits en els quals posa en valor natura, la cultura i l’economia pirenaica. Per la seva part, Eva Juliàn és música, compositora, etnomusicòlega, dissenyadora d’ambientacions sonores terapèutiques i especialista en bioacústica, amb experiència en creació d’ambients sonors terapèutics per a hospitals i centres mèdics especialitzats.

Petits Cantors d'Andorra als Premis Àgora Cultural

A l’acte, al qual hi van assistir figures de la política com ara la síndica general, Roser Suñé; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; la ministra d’Afers Exterior, Maria Ubach, i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Per la seva banda, hi van actuar Xavier Dallerès i els Petits Cantors del Principat d’Andorra, que van donar un toc de llum a una vetllada marcada per la notícia de la sensible pèrdua del periodista i locutor Àlex Lliteras.

Presentació musical als Premis Àgora Cultural