Nou empreses i personalitats han estat guardonades als Premis CEA 2020

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha lliurat els premis de reconeixement  empresarial en el decurs de la Gala CEA que ha tingut lloc aquesta tarda en una cerimònia atípica, marcada per les mesures de seguretat contra la COVID-19. 

Text: CEA · Fotos: César De Pablos

Els premis CEA 2020, que l’entitat va crear l’any 2016 amb motiu del seu desè aniversari, tenen caràcter bianual i en la tercera edició han reconegut la tasca de 9 empreses i personalitats.

convidats a la cerimonia dels premis cea 2020

El lliurament dels guardons s’ha dut a terme a la Sala la Consòrcia del Centre de  Congressos d’Andorra la Vella, amb la presència de la Ministra de Turisme, Verònica Canals, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el president de la CEA, Gerard Cadena, qui ha donat a conèixer els principals indicadors de la Memòria  d’Activitat del 2019 i ha destacat la representativitat creixent de la patronal.

Conxita Marsol als premis CEA 2020

Amb la finalitat de mantenir la vocació social de l’esdeveniment, els Premis CEA 2020 han habilitat una fila zero a través de la web www.cea.ad per fer donatius en favor de les noves línies empresarials del servei d’integració laboral de la Creu Roja Andorrana. El canal per fer aquests donatius encara serà obert uns dies.

Verònica Canals als Premis CEA 2020
Els guardonats

Les empreses patrocinadores de l’esdeveniment han estat les encarregades de lliurar  els premis de les nou categories d’enguany: Sostenibilitat, Emprenedoria i/o Innovació,  Projecció Internacional, Empresa Inclusiva i Trajectòria Empresarial, juntament amb el  Reconeixement personal a l’activitat de promoció de Marca Andorra.

A més, aquest any s’han incorporat tres nous guardons, destinats a posar en valor la  tasca de les microempreses, la promoció de la igualtat i el reconeixement a les  persones pioneres d’aquest país.

La primera en recollir el reconeixement ha estat, ROSA PONS, CEO i propietària de la  Joieria Suïssa, que ha rebut el Premi a la Trajectòria Empresarial, guardó que posa en  valor la feina continuada i la lluita constant pel triomf.

Rosa Pons als Premis CEA 2020

El Premi a l’Emprenedoria i/o Innovació ha estat per JOËL FONT, propietari de Casa Raubert en reconeixement per la implementació amb èxit d’una nova idea, servei o  producte.

Joel Font als Premis CEA 2020

Ha estat guardonada en la categoria de Projecció Internacional l’empresa NICE TECH.  Amb aquest premi, el jurat distingeix aquelles empreses que aconsegueixen  desenvolupar la seva activitat empresarial a diferents llocs del món.

Nice Tech als Premis CEA 2020

El Premi de la Sostenibilitat s’ha concedit a GRUP HERACLES.

Grup Heracles als Premis CEA 2020

El Premi a l’Empresa Inclusiva ha estat pel GRUP VIA MODA. Aquesta categoria  reconeix i dona valor a aquelles organitzacions empresarials que han demostrat el seu compromís cap a la inclusió laboral de les persones amb diversitat funcional.

Via Moda als Premis CEA 2020

L’empresa VITAL, Albert Gomà ha estat el mereixedor d’un dels guardons que s’han estrenat en aquesta tercera edició a favor d’autònoms i micro empreses.

Vital als Premis CEA 2020

Hi ha hagut altres dos nous guardons: el dedicat a la promoció de la igualtat, que ha estat per ANDBUS, i el reconeixement als pioners d’Andorra, que en aquesta primera convocatòria ha estat per ANGELINA MAS.

Andbus als Premis CEA 2020

Angelina Mas als Premis CEA 2020

Finalment, en la categoria de Reconeixement personal a l’activitat de promoció de la  MARCA ANDORRA les sòcies i socis de la CEA a través del vot telemàtic, han atorgat el  seu vot al jove DAVID AGUILAR. Amb ell, es disputaven el guardó, altres dos  classificats: Conrad Blanc i “Purito” Rodríguez.

Pare de David Aguilar als Premis CEA 2020
Balanç d’activitat del 2019

Malgrat que l’entrega dels Premis CEA 2020 ha estat el moment central de la vetllada,  la gala també ha estat l’oportunitat per compartir amb els assistents els principals  indicadors de l’activitat que la patronal ha desenvolupat durant el 2019. El president  de l’entitat, Gerard Cadena, ha fet el balanç de la feina desenvolupada durant l’any  passat en el discurs de benvinguda i en el qual ha destacat la influència creixent de la  patronal.

“La millora dels mecanismes de representativitat ja està donant els seus fruits:  gràcies a la incorporació de nous socis individuals i col·lectius, la patronal representa  avui un 20% més de llocs de treball que ara fa un any. I hem augmentat de forma  significativa la nostra representativitat en alguns sectors en els quals havíem tingut  tradicionalment poca penetració, com el comerç minorista.”