(+Fotos) Reeixida participació en una nova edició de la Cursa Popular Illa Carlemany

Sota la consigna ‘Dia de l’Esport per a Tothom’, més de 3.000 persones van participar en l’11a edició de la cursa Popular Illa Carlemany, el passat 15 de maig.

Fotos: Reinaldo Márquez

Enguany, la Cursa Popular ha reprès la normalitat després de dos anys d’aturada a causa de la crisi sanitària, ja que si bé durant el 2020 i 2021 es va dur a terme, l’esdeveniment se’n va haver d’adaptar al context sanitari. Segons l’organització, aquesta va ser la tercera edició amb més participació des dels seus inicis.

A la cursa també hi van ser presents el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el ministre de Salut, Albert Font; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; i l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a la prova de dos quilòmetres.

Pel que fa al recorregut, enguany els participants – tan adults, joves i infants – van poder optar entre la cursa de 2 i 5 quilòmetres, ambdues amb sortida al Centre Comercial l’Illa Carlemany i arribada al Parc Central d’Andorra la Vella.

Balanç positiu

“Ha estat un dia d’il·lusió, d’esperança i de retorn absolut a la normalitat”, va assenyalar Espot que es va mostrar molt satisfet per la implicació de la gent en la cursa. En aquesta mateixa línia es va manifestar la ministra d’Esport, Sílvia Riva, qui va destacar que el nombre de participants va superar “amb escreix les previsions inicials” i que una vegada més, la cursa es converteix en una festa social dins de l’àmbit esportiu que compleix amb l’objectiu de “promocionar l’activitat física i saludable”.

Guanyadors

En categoria masculina, Nahuel Carabaña es va adjudicar el primer lloc de l’11a edició de la cursa popular Illa Carlemany, mentre que Carles Gómez va quedar classificat en segona posició i Francesc Cardona va ocupar la tercera. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per a Xènia Mourelo. En segon lloc va quedar Maria Cristina Martínez i Elisabeth Missé va completar la tercera posició del podi.

Promocionar l’esport i la candidatura d’Andorra 2027

Amb la voluntat de promocionar la candidatura als Campionats del món d’esquí alpí Andorra 2027, la màniga de la samarreta d’aquesta 11a edició va portar el logotip de la candidatura i l’eslògan de la cursa ‘Mou-te per Andorra 2027’, també es va alinear en aquest sentit.

Fons a una causa solidària

Aquest any, una part de la recaptació de la venda de samarretes es destina al Fons solidari per l’acollida dels desplaçats a Andorra a causa de la crisi a Ucraïna, establint un import de 2 euros per participant.

Dia de l’Esport per a Tothom

El Dia de l’Esport per a Tothom s’emmarca en l’estratègia nacional per a la nutrició, l’esport i la salut aprovada el 2007 pel Govern i té la missió de promoure i protegir la salut fomentant una alimentació saludable i la pràctica regular d’activitat física per tal de prevenir malalties i millorar la qualitat de vida de la societat.

11a edició de la Cursa Popular Illa Carlemany