Reobertura de les piscines i el gimnàs d’Escaldes-Engordany

Des del passat 7 de gener, les piscines i el gimnàs comunal d’Escaldes-Engordany han reobert les seves portes, després de 14 mesos d’obres, i amb una inversió que supera els 2 milions d’euros.

Foto: ANA

El conseller d’Esports, Jordi Vilanova, acompanyat dels cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, van visitar la reforma de les piscines i el gimnàs comunal, que estan oberts al públic des del passat 7 de gener. El que en un principi havia de ser una tímida reforma, ha acabat sent una reforma integral de l’equipament esportiu amb més usuaris de la parròquia. Una intervenció necessària per poder oferir a la ciutadania unes instal·lacions més còmodes, funcionals i, sobretot, energèticament més eficients i sostenibles. La intervenció ha permès la instal·lació d’un nou sostre aïllat tèrmicament, la renovació de tota la il·luminació mitjançant tecnologia LED que ha d’aportar un estalvi del 50 per cent.

Gimnàs d'Escaldes-Engordany
Foto: ANA

Quant a la distribució de les instal·lacions, un dels factors que s’han tingut en compte és el perfil dels usuaris, perquè prop del 70 per cent són escolars que fan ús de les piscines. Per tant, la reforma no només contribueix en el vessant esportiu, sinó també en el social i educatiu. Una de les novetats més significatives és la creació de dos vestidors exclusius, un per a nens i l’altre per a nenes i un vestidor mixt, pensat per als infants que venen acompanyats per un familiar que no és el mateix que els ve a recollir.

Autoritats al gimnàs d'Escaldes-Engordany
Foto: ANA

Sense deixar de banda la distribució dels espais, els usuaris de les piscines i gimnàs comunal es trobaran amb més novetats: com l’ampliació del gimnàs que s’ha equipat amb màquines multifuncionals, ordenant millor l’espai. També s’ha previst dues noves sales per ampliar les classes dirigides per tal de donar resposta a un eventual augment de la demanda.

Trini Marín al gimnàs d'escaldes-engordany
Foto: ANA

Altres aspectes que contribuiran a la millora del funcionament és la monitorització de totes les instal·lacions que permetrà saber en tot moment quants usuaris es troben a l’equipament. De la mateixa manera, només hi haurà un sol accés per a socis i no socis proporcionant un major control.