Tradició i ambient festiu al 50è aniversari del Roser d’Ordino

Gairebé assumida com a festa major, la celebració del Roser representa un motiu d’orgull per als ordinencs, tot i que encara conserven la festa de Sant Corneli, que tindrà lloc el pròxim 16 de setembre.

Fotos: Comú d’Ordino

El repic de campanes va anunciar l’inici del Roser d’Ordino, on la joventut de la parròquia va preparar una agenda variada i divertida, però amb respecte i conservació de les tradicions festives. Tot i que Liquid Dansa va delectar-nos amb els seus passos de ball moderns, l’Esbart de les Valls del Nord ens va apropar més a les arrels de la nostra cultura. En definitiva, una fusió molt equilibrada entre actualitat i història.

El camp de futbol d’Ordino va acollir un campionat més aviat pintoresc entre solters i casats, on es va viure de primeríssima mà totes les bones vibracions característiques dels ordinencs. Continuant amb l’onada esportiva, el tir al plat va rebre una bona participació, mentre que els més menuts van gaudir de la gimcana tradicional.

Amb un concurs de pastissos a la plaça del Poble, la dolçor va ser part de la festivitat, on també hi va tenir lloc la tradicional ‘hamburguesada’ i la botifarrada popular. La coca i la xocolata tampoc hi van faltar.

I pel que fa a la música, les mescles de DJ Montalvo, DJ Maluki, DJ Simply i DJ Kurt-Heisz, van donar vida a la pista de ball de la “discomòbil”, amb una participació multitudinària que va quedar emmarcada dins dels 50 anys d’història del Roser d’Ordino.

democrates andorra