Sant Jordi sota la pluja

El 23 d’abril és dia de roses i llibres, de dracs i enamorats, de princeses guerreres i de tradició per la diada de Sant Jordi.

Un dia en què malgrat el mal temps i la pluja intermitent que va donar més d’un ensurts als llibreters, va fluir entre flors i somriures, com marca la tradició.

Diada de Sant Jordi a Escaldes-Engordany
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

La parròquia d’Escaldes-Engordany va celebrar el Sant Jordi amb una sèrie d’actes i activitats que es van desenvolupar al llarg de tota la jornada a la plaça Coprínceps.

Les activitats van començar a les deu del matí amb l’obertura de la Fira de Sant Jordi, que va comptar amb la participació d’una quinzena de parades de llibreries, floristeries i associacions.

Fira de Sant Jordi a Escaldes-Engordany
Foto: Comú d’Escaldes-Engordany

Enguany també hi havia el Concurs de punts de llibre amb la participació d’escolars dels centres educatius de la parròquia.

Una altra de les activitats adreçades als escolars més petits va ser el racó de lectura i un espectacle infantil a la tarda.

A partir del migdia va tenir lloc la tradicional signatura de llibres per part dels escriptors i escriptores del país que presenten les darreres novetats literàries.

Fira de Sant Jordi d'Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Entre altres, Antoni Morell, amb la reedició de Boris I, Robert Pastor, amb la seva primera novel·la,  Gabriel Fernández i les seves peripècies com a gestor de les xarxes socials del Morabanc Andorra o Ludmilla Lacueva, que acumula èxits amb el seu Mort sota Zero.

Tots ells, també es van deixar veure a la capital.

La Plaça del Poble va omplir-se de gent i parades. Allà, la Coral de la Gent Gran va ser l’encarregada d’inaugurar formalment la fira i a la una va tenir lloc la signatura de llibres.

Ball de Sant Jordi al Centre de Congressos d'Andorra la Vella
Foto: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

A la nit, la jornada va cloure amb el Lliurament de Premis del 22è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol organitzat per l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques.

Ara només en s queda que gaudir de la lectura!