(+Fotos) ‘Sorda’ conquereix el jurat dels Premis SIGNEMA

La producció cinematogràfica ‘Sorda’ va ser guardonada com el ‘Millor Curtmetratge’ als Premis SIGNEMA 2023. L’obra, d’origen espanyol, també es va emportar els premis a la ‘Millor Direcció’, per la feina de Núria Muñoz i Eva Libertad, i a la ‘Millor Actriu’, per l’exquisida actuació de Míriam Garlo.

Fotos: Xavi Pujol

Premis Signema 2023El 9 de setembre passat, l’Auditori Nacional d’Andorra va acomiadar una exitosa primera edició dels Premis SIGNEMA, una iniciativa impulsada per l’empresa Andorra Parl’App per a abordar el cinema des d’una perspectiva inclusiva i accessible per a les persones sordes.

Premis Signema 2023En el marc d’aquesta convocatòria, que també va comptar amb una taula rodona realitzada el dia anterior al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, es van presentar, a Ordino, diferents curtmetratges provinents de països com ara Espanya, França i el Canadà, però també d’Andorra.

Part dels convidats i dels participants van recórrer diferents paratges andorrans  i, amb un QR gravat sobre una placa Parl’APP, van poder conèixer-ne més a través del llenguatge de signes

Premis Signema 2023

L’indiscutible guanyador de la cerimònia va ser el curtmetratge ‘Sorda’, una producció que havia estat preseleccionada per als Goya i que no va deixar indiferent el jurat dels primers Premis SIGNEMA. El film, dirigit per Núria Muñoz i Eva Libertat, no només va aconseguir el guardó a la ‘Millor Direcció’ sinó que també va ser el ‘Millor Curtmetratge’ de la cita. A més, Míriam Garlo es va emportar el premi a ‘Millor Actriu’.

Premis Signema 2023El premi al ‘Millor Actor’ va ser atorgat a Jesús Benabarre pel seu paper al curtmetratge català “Casa Alavedra”. El ‘Millor Guió’ el va rebre Julien Bourgues per la seva obra ‘Monsieur Michel’.

Premis Signema 2023A banda dels guardons cinematogràfics, l’organització va atorgar el ‘Premi SIGNEMA especial d’Andorra’ a Andorra Turisme per promoure el turisme inclusiu amb projectes d’accessibilitat universal als punts d’interès turístic del país, facilitant així les visites de persones sordes de tot el món.

Premis Signema 2023

L’esdeveniment va comptar amb la participació de diverses personalitats, com ara la ministra de Cultura, Joventut i Esports d’Andorra, Mònica Bonell; els cònsols major i menor d’Ordino, Josep Àngel Mortés i Eva Choy, respectivament; l’Ambaixador d’Espanya a Andorra, Carles Pérez-Desoy, i el director general de la candidatura als Campionats del Món d’Esquí Alpí Andorra 2029, David Hidalgo.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Premis SIGNEMA 2023