Sylvia Steinbrecht, l’andorrana que va triomfar als Premis Gaudí

Diumenge passat, dia 19 de gener, Sylvia Steinbrecht va assolir el cim a la gala dels Premis Gaudí, en aconseguir el reconeixement a la Millor Direcció Artística.

Foto principal: Caramel Films

L’andorrana Sylvia Steinbrecht, directora d’art del llargmetratge espanyol ‘Elisa y Marcela’, va rebre el guardó com a Millor Directora Artística, a la gala dels Premis Gaudí, de l’Acadèmica del Cinema Català, celebrada al Centre de Convencions Internacional de Barcelona.

‘Elisa y Marcela’, ambientada a l’inici del segle XX, és una història dramàtica i romàntica, basada en fets reals. Dues mestres gallegues es van casar per l’església el 1901, quan una d’elles, l’Elisa, es va fer passar per un home per a enganyar el rector del municipi corunyès de Dumbría. Aquesta producció, dirigida i escrita per Isabel Coixet, amb Narciso de Gabriel, també com a guionista, tracta el tema de l’homosexualitat a una Espanya molt fonamentalista.

Pel que fa a Steinbrecht, ha presentat dues candidatures –amb ‘Elisa y Marcela’ y ‘Gente que viene y bah’– als premis Goya 2020 per a optar al guardó de Millor Direcció Artística, però, finalment, el seu nom no figura entre els quatre nominats de la categoria.

Cartell de la pel·lícula Elisa y Marcela amb Sylvia Steinbrecht