‘Una realitat a part’, cortesia de Francisco Sánchez

L’artista Francisco Sánchez torna a la galeria del restaurant Mama Maria amb l’exposició ‘Una realitat a part’, amb la qual convida a l’espectador a crear el seu propi discurs a partir de les obres mostrades.

Fotos: César De Pablos

El 2018, ‘Aigua i llum’; el 2020, la ‘Naturalesa virginal’ com a part de ‘La cultura no s’atura’; enguany, ‘Una realitat a part’. Totes aquestes exhibicions de Francisco Sánchez tenen una cosa en comú, han tingut lloc a la galeria del restaurant Mama Maria, l’espai en què hem estat testimonis de la seva evolució artística de qui va inaugurar, conjuntament amb l’Helena Guàrdia Ribó, les expedicions andorranes a la Biennal de Venècia, fa onze anys.

‘Una realitat a part’ s’exhibirà fins al 27 de febrer de 2023
a la galeria del restaurant Mama Maria

Malgrat que hi podem trobar una peça de petit format que serveix de transició entre les dues plantes on transcorre la mostra, la nova exposició de Sánchez destaca per les seves grans dimensions i per emprar la tècnica del carbonet sobre llenç prèviament adequat amb una base acrílica blanca.

En un clar tàndem entre l’ombra i la llum, entre el contemporani i el futurista, el pintor ha fet xocar dos mons diferents, perquè l’espectador es fes la seva història a partir de tan sols frases breus que, com un senyal de trànsit, serveixen com a guia perquè cada persona visqui un viatge en el qual Sánchez convida a deixar fora la maleta que carrega amb els nostres problemes.

‘Una realitat a part’, que s’hi exhibirà fins al 27 de febrer de 2023, també va ser visitada pels artistes plàstics Toni Cruz i Ángel Calvente, i per la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que van reparar en l’excelsa qualitat de l’obra de Sánchez.