L’Agora International School Andorra celebra la graduació dels alumnes de batxillerat

Una trentena de joves de la promoció 2023-2024 de 2n de batxillerat nacional i internacional de l’Agora International School Andorra van celebrar la seva graduació, en un acte organitzat a les instal·lacions del centre educatiu que, enguany, va comptar amb la presència de la padrina de la promoció, la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza.

Fotos: Noelia Farias

Durant el seu parlament, Clara Pintat, directora d’Agora International School Andorra, va agrair a tots els membres de la comunitat educativa (pares, mares, docents i estudiants) la seva confiança i implicació. També va reconèixer la presència de la padrina de la promoció, Carmen Thyssen, qui va adreçar unes paraules de felicitacions als graduats.

Com cada any, l’acte va posar fi a una etapa que va implicar anys de feina, dedicació i moments inoblidables, i també va marcar l’inici d’un nou capítol ple de possibilitats. Segons Pintat, la cerimònia va servir per reconèixer els esforços, assoliments i, sobretot, el creixement dels estudiants com a persones, insistint en el fet que la formació és una eina que ningú els podrà llevar i que els farà guanyar el respecte de tots.

Citant a Louis Pasteur amb “la sort afavoreix a la ment preparada”, Clara Pintat va subratllar en la necessitat de preparar-se, estudiar, formar-se, llegir, viatjar, escoltar pòdcasts, interessar-se pel que succeeix al voltant, “perquè, el que es prepara, el que sap, percep molt millor les oportunitats de la vida”, va remarcar.

També va recordar una frase de la doctora Jane Goodall, quan va visitar l’establiment l’any passat: “What you do makes a difference, and you have to decide what kind of difference you want to make”, insistint en el fet que el que fem marca la diferència,  però tothom ha de saber quin tipus de diferència vol marcar. “Sigues exemple, busca aconseguir la teva millor versió, conèixer-te, acceptar-te i superar-te”, va assenyalar. “Pregunteu-vos què voleu i cap a on us dirigiu. Recordeu que sou el resultat de les vostres decisions i que les vostres decisions influiran en la vostra vida”.

Finalment, Pintat va encoratjar a tots els alumnes recordant-los que s’han de marcar metes i objectius. “Escolteu el vostre cor, tingueu un pla i sortiu a buscar-lo”.

La cerimònia també va comptar amb la participació de Sabina Thissen-Bornemisza, que va interpretar “Sign of the times”, emocionant a tots els presents. I també amb l’actuació al piano de Miguel Galobardas Nogal.

L’esforç i la dedicació també va ser reconegut durant la tarda. Candela Sánchez Stebani, va ser distingida com la millor alumna del batxillerat internacional, mentre que Maria Martínez Mateo va ser reconeguda com la millor alumna de 2n de batxillerat.

Després del lliurament de diplomes, va arribar el moment de fer volar els barrets entre els graduats, un moment que van compartir entre rialles i abraçades. En acabar la cerimònia, alumnes, familiars i professors van poder gaudir d’un aperitiu al pati de l’escola, que va ser l’avantsala del sopar de comiat, celebrat aquell mateix dia.