L’exposició “Xiao Xia a Andorra” porta la Xina al Principat

Dijous passat ha tingut lloc un concert de shakuhachi, flauta tradicional xinesa, interpretat per Yosuke Irie, en el marc de l’exposició “Xiao Xia a Andorra” que es pot veure a la sala Artalroc. L’obra de Xiao Xia és el reflex de la personalitat complexa d’aquest artista xinès, un creador que ha consagrat la seva vida a la recerca constant del nirvana.

Foto: Nelly Dedea

Actualment l’artista, gairebé retirat, treballa a la Xina des del 2006 en la més estricta confidencialitat. Xiao Xia, és un pintor originari de Nanjing, capital del sud de la Xina. La mostra, gairebé una retrospectiva de l’artista, aplega un total de 27 quadres pintats entre 1988 i 2010 amb diferents tècniques, estils i sobre suports diversos.

Xiao Xia concert
Foto: Nelly Dedea

L’exposició comissariada pel doctor en història de l’art Henry Périer, està organitzada en col·laboració amb la galeria d’art China Today de Brussel·les. Al voltant de l’exposició s’han organitzat diverses activitats complementàries a la sala Artalroc, que han començat amb aquest concert.

Per al mes d’abril, s’ha organitzat un taller infantil per crear un rellotge xinès, la projecció de la pel·lícula “I am not Madame Bovary” i un taller per a adults sobre la cerimònia del te.L’última activitat serà el dia 5 de maig, amb un taller de decoració i utilització sobre les esferes xineses relaxants. La mostra es pot veure a la sala Artalroc, a Escaldes-Engordany fins al 6 de maig.