Espectacular debut del BC MoraBanc a la lliga Endesa

L’equip d’Ibon Navarro va iniciar la temporada amb un contundent triomf davant l’UCAM Múrcia, per 84-66. El partit es va disputar el diumenge 20 de setembre, en el Poliesportiu d’Andorra a porta tancada.

El debut del MoraBanc en la lliga Endesa va superar tots els obstacles. Malgrat les baixes dels lesionats Paulí, Jelínek, Sy i Diagne, el conjunt tricolor va aconseguir imposar-se davant el Múrcia, que arribava reforçat aquest estiu amb el retorn a les seves files de Lima i Radovic, però que es va mostrar inferior en tot moment i sense capacitat de resposta. Clevin Hannah va ser el jugador més valorat, amb 16 punts i 7 assistències. Encara que la victòria de l’equip d’Ibon Navarro va ser fruit del joc col·lectiu, un altre dels grans protagonistes va ser el pivot senegalès Malik Dime, autor de 16 punts i 4 rebots.

La posada en escena del MoraBanc va ser determinant. Des del primer minut els andorrans van ofegar l’atac del rival amb una defensa intensa i agressiva. Els d’Ibon Navarro també van dominar la lluita pel rebot i això els va permetre córrer en atac, com li agrada al tècnic vitorià. El 23 a 10 que va tancar els primers deu minuts va ser un reflex de què vindria després. En el segon quart els andorrans van seguir encertats en atac, afegint quatre triples més al seu compte -que van sumar un total de vuit en la primera part-, i una anotació estratosfèrica de 32 punts. Al descans van arribar amb una diferència contundent per al MoraBanc de 55-31.

La situació del partit va canviar lleugerament al retorn dels vestuaris, amb el Múrcia més intens en defensa i un MoraBanc al qual li va costar anotar. No obstant això, els visitants només van poder acostar-se fins als 17 punts, però ràpidament va arribar la reacció tricolor per a ampliar novament les diferències. En l’últim quart, els d’Ibon Navarro van arribar a aconseguir una renda màxima de 28 punts (80-52). Amb la victòria assegurada, el MoraBanc va aixecar el peu de l’accelerador en els últims minuts i el Múrcia el va aprofitar per  maquillar la derrota.

Una estrena per a il·lusionar a una afició que va haver de seguir el partit des de la distància, a causa de les restriccions sanitàries marcades per la Covid-19, que afecten les competicions esportives.