L’FC Ordino afronta un nou repte amb molta il·lusió

Una imatge renovada i un projecte prometedor, que combina experiència, joventut i dinamisme, són les claus de l’FC Ordino, un club amb 10 anys d’història que busca ser quelcom més que un equip de futbol.

Fotos: FC Ordino

Més enllà del fet que les motos i el futbol són considerats com a esports, són poques les coses que tenen en comú. No obstant això, per al Rubén Xaus, expilot professional de Superbikes i MotoGP, formar part de la junta directiva de l’FC Ordino és un repte que assumeix amb il·lusió, especialment per l’impacte positiu que el club podria generar per a la parròquia.

Futbol infantil del FC Ordino

Sota el lema “esforç, superació i constància”, l’FC Ordino comença una nova etapa en la qual combina l’equip sènior de futbol, les categories de futbol base i l’equip de gimnàstica rítmica, amb el suport d’unes 15 persones que treballen directament en la gestió de cadascun dels processos interns del club. Xaus, com a vicepresident, considera que “els objectius són molt clars… ascendir a Primera Divisió”, però és sincer a l’hora d’afirmar que “cal sanejar l’estructura de l’FC Ordino perquè això sigui possible. Hi posarem tota la nostra experiència en el sector de l’esport, i el món dels negocis, perquè puguem construir una base sòlida” i superar així alguns dels problemes heretats de l’anterior gestió.

L’FC Ordino continua buscant nous talents per al seu equip femení de futbol base. Més informació: Marcos · +376 626 455 / Daniel · +376 683 232.

Un equip sènior que busca consolidar-se

Després d’una temporada 2019-2020 molt dura, tant des del punt de vista sanitari com des del competitiu, l’FC Ordino encara la temporada 2020-2021 en la Segona Divisió del futbol andorrà, després d’acomiadar-se de la màxima categoria amb una derrota per 5-0 davant l’Atlètic Escaldes.

L’equip sènior de l’FC Ordino busca caracteritzar-se per la solidesa i la constància, valors que seran determinants per a aconseguir l’anhelat ascens a Primera; per complir amb les altes expectatives, l’equip s’ha reforçat amb diferents jugadors i amb l’entrenador Ricardo Soares, que compta amb experiència en el futbol base d’equips històrics de Portugal, com ara Varzim SC, Rio Ave FC i FC Vizela, i que la temporada passada va disputar, com a segon entrenador de l’equip UE Engordany, la fase prèvia de la UEFA Europa League. Tot i que la confiança en els seus jugadors és total, Xaus reconeix que serà un repte molt difícil per la qualitat de la resta d’equips; així i tot, augura que el club ordinenc està preparat per assolir grans fites.

Equip sènior de l'FC Ordino
El planter, una aposta de futur

No és cap secret que les categories de futbol base són un element fonamental en l’èxit de qualsevol club, i això és una filosofia que l’FC Ordino es pren amb seriositat. Amb la categoria prebenjamí, com a segment d’iniciació, l’equip també compta amb categories benjamí, aleví i infantil, aquesta última en format mixt mentre s’hi continuen sumant nens i nenes que permetin ampliar l’abast de les plantilles.

Yolanda Xaus, secretària del club, ha revelat que un dels principals projectes del club ordinenc és la creació d’un equip femení, motiu pel qual, des del passat 25 de setembre, han activat una campanya de captació de nous talents a través de les xarxes socials. Gràcies al suport del patrocinador principal, les quotes d’inscripció per a nenes són completament gratuïtes.

Planter femení de l'FC OrdinoLa coordinació entre pares, club i centre escolar serà cabdal per trobar l’equilibri que permeti l’FC Ordino comptar amb un planter sòlid, on només hi participin nens i joves locals, sinó que també, gràcies a un acord amb una acadèmia de futbol espanyola, alguns futbolistes d’entre 13 i 15 anys puguin continuar la seva formació esportiva i universitària fora de les nostres fronteres.

Les classes de rítmica de l’FC Ordino es duen a terme dimarts i dijous, de 17.30 a 18.30 h (Iniciació) i de 18.30 a 19.30 h (Escolar). Més informació: Mònica Solé · +376 341 077.

Més visibilitat i més opcions per a les nenes

A banda d’assentar les basses d’un equip de futbol base femení, el vicepresident del club remarca la necessitat de donar més espais d’oci i esport per a les nenes d’Ordino i la resta de parròquies del país. En aquest sentit, han creat l’equip de gimnàstica rítmica, a càrrec de les entrenadores Mònica Solé i Diana Pallarés, qui imparteixen els seus coneixements a petites d’entre 3 i 12 anys, aproximadament.

En la categoria d’iniciació, dedicada a les nenes més joves, la Mònica fomenta el treball en equip i la coordinació, eines que serviran per al desenvolupament personal, social i professional d’aquestes jovenetes, que s’ho passen molt bé entre jocs, piruetes i balls perquè gaudeixin cada minut de les sessions dutes a terme al Pavelló Germans de Riba i al Camp d’Ordino. Les nenes de major edat s’agrupen en la categoria escolar i, gràcies a la seva maduresa, poden realitzar moviments més complexos que posin a prova la seva destresa.

Monitora de gimnàstica rítmica“Estic molt agraïda i molt contenta de ser part d’aquest projecte, perquè els que encapçalen l’FC Ordino són bones persones… hi ha unió i és un equip que transmet als nens el bon rotllo”, expressa la Mònica, qui es mostra orgullosa d’aportar, des de zero, el seu granet de sorra per a brindar a les nenes del país una oportunitat de divertir-se sanament i deixar de banda, per ara, l’exigència i la pressió pròpies de les competicions de gimnàstica rítmica.

Des de la junta directiva i les diferents parts involucrades en les activitats esportiva de l’FC, treballen per crear una estructura sòlida capaç de ser perdurable en el temps, un objectiu que només els anys i la constància podran refermar. Malgrat tot, el que sí que queda clar és que aquest és un projecte ambiciós que permet albirar un panorama molt optimista en benefici de l’esport i la parròquia d’Ordino.