Andbank va créixer un 9,6% en volum d’actius gestionats durant el 2019

Andbank va tancar el 2019 amb resultats molt favorables pel que fa al volum d’actius gestionats. Amb 23.842 milions d’euros, el grup internacional de banca privada va superar en un 9,6% les xifres assolides durant 2018.

Igualment, la inversió creditícia es va situar en 1.611 milions d’euros, xifra que sobrepassa els 1.458 milions del cicle anterior. D’aquesta manera, Andbank es posiciona com a l’entitat financera amb més volum de negoci del Principat d’Andorra, amb 25.453 milions d’euros i un creixement de 9,7% respecte al 2018.

El benefici net de l’entitat ascendeix a 28 milions d’euros, representant un increment del 3,6% de l’exercici de l’any 2018, la qual cosa demostra la solidesa del creixement que afronta Andbank, en part gràcies a la seva dimensió internacional que es va començar a construir l’any 2000. Actualment i amb presència a 11 països, l’entitat financera segueix expandint el seu abast, ara en el mercat brasiler, mentre que continua desenvolupant noves eines tecnològiques per a adaptar-se, encara més, a les necessitats i demandes d’un món digital i globalitzat.

Andbank ha continuat realitzant una gestió responsable, situant les seves ràtios de liquiditat i solvència per sobre de la mitjana europea i superant els paràmetres mínims que s’exigeixen als acords de Basilea III. Això li ha permès arribar als 532 milions de recursos propis. Destacar que la ràtio de morositat ha millorat fins a un 2,93%.

El passat mes de maig, Andbank va ser refermat amb la qualificació BBB de llarg termini i la de curt termini F3, amb perspectiva estable, per part de l’agència Fitch Ratings. A més a més, l’entitat no deixa de banda el compromís social i col·labora amb la lluita contra el càncer. Així doncs, el Grup s’ha convertit en soci-fundador del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona en un projecte nou que lluita contra el càncer infantil i que, actualment, és referent a escala europea.

A part d’això, Andbank és patrocinador de la Fundació d’Investigació Oncològica Fero. Aquesta entitat s’encarrega de donar suport a projectes d’investigació oncològica en l’àmbit mundial. El Grup de banca privada també col·labora amb Cris contra el càncer, una organització privada i amb caràcter independent que finança i fomenta projectes per investigar i tractar aquesta malaltia.

Durant el dinar de presentació del tancament de resultats també es va aprofitar per presentar la nova incorporació del Departament de Comunicació de l’entitat, Mage Abadía.