Andorra la Vella serà l’escenari de dues proves de l’Andorra Multisport Festival d’Ironman 2021

Andorra la Vella es convertirà, aquest estiu, en el centre de l’esport en l’àmbit internacional. La parròquia serà l’amfitriona de dues de les proves més exigents de l’Andorra Multisport Festival: la cursa cicloturística Andorra 21 ports (del 24 al 26 de juny) i l’Ironman 70.3 (el 4 de juliol).

Foto:SFGA/JAViladot

Així ho va confirmar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que va presentar les proves, conjuntament amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director regional d’Ironman al sud d’Europa, Agustí Pérez.

Conxita Marsol va ressaltar la importància del fet que Andorra la Vella aculli una prova d’aquesta envergadura per posicionar la capital en l’àmbit internacional i, també, per l’important impacte econòmic per a la parròquia, ja que es tracta d’esdeveniments que duren diverses jornades i que necessiten algun dia suplementari de preparació. L’arribada d’esportistes d’elit i els seus acompanyants (es calcula que participaran uns 1.500 esportistes per a la prova d’Ironman i mig miler més per a la de ciclisme) suposarà un fort impacte en el teixit econòmic i empresarial de la parròquia i del país, que segons el ministre d’Economia, es calcula en més de 3,6 milions d’euros. Segons dades difoses s’estima que actualment l’àmbit de les proves esportives genera el 8% del PIB anual del país. Cal ressaltar que, el Comú d’Andorra la Vella aporta a l’Andorra Multisport Festival 150.000 euros anuals i tot el suport logístic per celebrar amb èxit les proves.