(+Fotos) Inicia la fase II del projecte d’embelliment de La Rotonda

Els arquitectes Pere Cervós i Ricard de Deus, autors de la proposta guanyadora per a embellir el passeig que connecta La Rotonda amb el Pont de París, han donat el tret de sortida a la segona fase del projecte que, segons Conxita Marsol, costarà uns 4 milions d’euros.

Render: Comú d’Andorra la Vella · Fotos: César De Pablos

Render de la Fase II del projecte de La Rotonda

L’octubre de 2019, el Comú d’Andorra la Vella va convocar el concurs d’idees per a la remodelació del passeig del riu Valira, amb la plaça de La Rotonda com a epicentre. Els guanyadors van ser els arquitectes Pere Cervós i Ricard de Deus, autors de ‘CentreS’, iniciativa que busca potenciar els desplaçaments a peu i fer d’aquesta una zona apta per acollir tota mena d’activitats.

La Rotonda

Després de completar la primera fase, que va comportar, entre altres modificacions, la instal·lació d’una tarima sobre la qual s’ubica el “rellotge de Dalí” –l’escultura ‘Noblesse du temps’–, els arquitectes i la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, han donat el tret de sortida a les obres de la segona de quatre fases.

Conxita Marsol i el grup d'arquitectes
Fonts sobre el riu i 500 mil euros d’estalvi

La cònsol major ha revelat que la segona fase del projecte tindrà un cost aproximat de 4 milions d’euros, 500 mil euros menys del que estava previst, atenent al compromís adquirit en Consell de Comú. En aquest sentit, en comptes de vuit balcons elevats sobre el riu, n’hi haurà quatre, mentre que també es reduirà la despesa en sistemes d’il·luminació.

Pere Cervós

L’arquitecte Pere Cervós, que considera que la retallada pressupostària serà innòcua per al projecte, ha explicat que la fase II busca combinar tres factors: aigua, llum i so. En aquest sentit, respectant el medi ambient i entenent l’espai a intervenir com una estructura artificial, s’hi instal·laran fonts de gran format perquè aquest espai sigui un atractiu per a la parròquia. “Vam voler crear un espai que combinés aquests tres elements perquè La Rotonda agafés força com a punt de trobada”, ha expressat.

Ricard de Deus

Així, doncs, es calcula que en 9 mesos, a comptar des del 28 de juny, els veïns i visitants de la capital hi podran gaudir dels espectacles de llum i aigua, que tindran una durada d’aproximadament 7 minuts, amb intervals de 20 minuts, període en el qual un circuit tancat permetrà recuperar aigua del riu i omplirà el sistema, perquè les fonts puguin realitzar més de 2.000 coreografies diferents.