Revelats els guanyadors del concurs d’idees de remodelació de La Rotonda

El passat 18 de febrer, el Comú d’Andorra la Vella va donar a conèixer els guanyadors del concurs d’idees de remodelació de La Rotonda, un espai icònic i emblemàtic de la capital, quines obres de reforma començaran a la tardor. L’estimació total del cost és de 4 milions d’euros, dividits entre les quatre etapes contemplades en el projecte.

Fotos: Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

Pere Cervós i Ricard de Deus, ambdós arquitectes, van crear la proposta guanyadora del concurs. Anomenada ‘CentreS’, la creació dels dos professionals preveu una intervenció que es portarà a terme en quatre fases, al llarg del mandat comunal de Conxita Marsol i David Astrié.

Guanyadors del concurs de La RotondaEl projecte ‘CentreS’ es fonamenta en la construcció d’una gran font amb llums de colors sobre el riu Valira, un passeig més ample i zones de descans al voltant d’aquest. La primera fase començarà a final d’any, segons les previsions de les autoritats comunals, essent el tram entre la plaça de la Rotonda i el Pont de París el primer punt a reformar. L’obra incorporarà un pont de vianants lleuger per a comunicar el carrer Dr. Mitjavila i l’avinguda Consell d’Europa amb la zona comercial de l’avinguda Meritxell. A prop del Pont de París, es construirà una instal·lació lluminosa, per crear l’efecte d’una gran font de colors, que potenciarà el riu Valira com a espai natural, a banda de convertir aquest punt en un atractiu turístic.

Pere Cervós guanyador del concurs de La RotondaLa segona fase es durà a terme l’any 2021, a la plaça de la Rotonda, que es convertirà en un centre de descans i d’activitats diverses per als vianants, ja que garantirà un millor flux d’aquests i permetrà connectar les dues parts de l’avinguda Meritxell. La tercera etapa, d’altra banda, es desenvoluparà entre el Pont de París i la Dama de Gel, per a afavorir l’establiment de terrasses i espais d’oci a través d’un passeig més ample.

Miquel Mercè segon lloc del concurs de La RotondaFinalment, la quarta fase del projecte s’executarà en el segment entre la plaça de la Rotonda i el pont del carrer Prat de la Creu. S’ampliarà aquesta estructura per a donar pas a un espai d’estada i passeig, amb diferents ambients, que convergiran amb la ribera del riu Valira, quina previsió és de recuperar-la amb vegetació.

Pel seu projecte guanyador, Pere Cervós i Ricard de Deus van rebre un premi de 10.000 euros, mentre que el segon premi, valorat en 8.000 euros, va ser atorgat a Miquel Mercè. L’empresa Enginesa va assolir el tercer premi i es va emportar 5.000 euros de dotació.