Els més peluts també necessiten la nostra ajuda durant la pandèmia

La pandèmia de la Covid-19 continua essent el tema central que ocupa totes les redaccions i despatxos de comunicació del món, no només pel seu impacte en la vida humana sinó també per les conseqüències econòmiques que ja es comencen a sentir en diferents latituds. Si bé les persones són les principals afectades per aquesta malaltia, els animals també pateixen els seus efectes d’una manera indirecta.

Amb el cessament d’activitats, decretat pel Govern d’Andorra, moltes d’empreses van tancar les seves portes mentre s’atén la crisi sanitària causada pel coronavirus Covid-19. Algunes altres companyies, considerades com a essencials o de primera necessitat, s’han adaptat per a encarar el panorama de la millor manera possible. L’associació Laika és una d’aquestes que, malgrat les circumstàncies, continua treballant per a donar assistència a un col·lectiu vulnerable: els animals abandonats.

Gats esperen adopció després de la pandèmia

15 voluntaris actius i fixes, amb 10 col·laboradors esporàdics, són l’ànima que manté viva la normalitat en el refugi de gats de Laika, ubicat a Santa Coloma. Malgrat que les adopcions s’han suspès des de l’inici de la crisi sanitària, l’associació no pot assumir un aturament total de les seves activitats, ja que, encara que siguin limitades, les seves tasques d’acolliment, coordinació d’atenció veterinària urgent i l’alimentació i cura dels felins han de ser constants.

Laika compta amb un programa de llar d’acollida temporal per als gats. Si vols saber més d’aquest programa, visita: www.laika.ad/les-les-families-dacollida

Actualment, Laika és la llar de 73 gats, que van des de cadells fins a adults i d’edat avançada. Abans de la crisi, l’associació va rebre un creixent nombre d’adopcions, que va permetre tenir més espai disponible a les seves instal·lacions, la qual cosa va resultar un avantatge molt important per a afrontar els 10 abandonaments de felins que ha hagut d’assumir aquesta organització que, fins i tot, va rebre dues tortugues maltractades.

gat gris de laikaPer a Laika, l’acurat compliment de les mesures sanitàries per a combatre la Covid-19 és una màxima innegociable, motiu pel qual els voluntaris segueixen un rigorós protocol de desinfecció de les seves instal·lacions, tant a l’obertura com al tancament de cada jornada, amb equipament higiènic i de protecció adequats. La seva voluntat, però, encara que és molt lloable, resulta a vegades insuficient, ja que l’associació ha patit una important disminució de les donacions, a banda de la cancel·lació de diferents activitats de recaptacions de fons.

L’OMS assegura que no hi ha cap evidència que determini que les mascotes són portadores o transmissores de la Covid-19. Es recomana que l’animal de companya tingui el mínim contacte amb superfícies potencialment contaminades.

Per a atendre la situació, City Xerpa, empresa de lliurament de comandes a domicili, va habilitar la seva app perquè els seus clients puguin donar pinso, arena i altres productes que puguin requerir els felins. Pròximament, Laika i City Xerpa, ampliaran aquesta col·laboració a través d’un nou projecte que permetrà rebre encara més donatius. De moment, el punt de recollida d’aliments de Grans Magatzems Pyrénées es troba actiu i és de molta ajuda, però, tot aquell que desitgi donar un cop de mà als gats i al compromès grup de voluntaris, ho podrà fer a través d’una aportació directa a l’IBAN AD61 0007 0011 0000 1889 3057 de Mora Banc.

Fes-te Soci: www.laika.ad/els-socis parella de gats de laika