Gaudeix de l’estiu a la platja de Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià de Lòria va inaugurar, el passat 27 de juny, la primera platja fluvial al país per acompanyar l’arribada de l’estiu. Es tracta d’un nou espai d’oci familiar, situat al Prat del Senzill, molt a prop del parc infantil.

La inauguració de la “Cala Laurediana” va anar a càrrec del Cònsol Major de la parròquia, Josep Majoral, i de la Cònsol Menor, Mireia Codina, que van qualificar el projecte com a una proposta innovadora, que permetrà a les famílies de la parròquia, i de diferents punts del país, compartir bons moments i gaudir de l’estiu. També ha comptat amb la participació dels consellers lauredians i una gran assistència de públic, que ha gaudit de l’espectacle posterior. Per la seva part, Josep Maria Cabanes, subdirector General d’Andbank, va assenyalar que des de l’entitat estan molt contents de poder acompanyar aquestes iniciatives, que promouen espais d’esbarjo i oci per a totes les famílies, tant de la parròquia com de la resta del país. L’Esbart Laurèdia i The Swing girls, van ser els encarregats de posar la música i el ball a una animada platja laurediana.

La Cala Laurediana és un espai d’uns 400 metres quadrats en el qual hi ha una trentena de gandules. Cal aclarir que, de moment, el bany està prohibit fins que no s’habiliti una bassa al riu. Per a dur a terme el projecte, es van adequar 30 metres del llit del riu Valira amb sorra, i s’ha creat una petita bassa d’uns 100 metres quadrats, que servirà per a remullar-se i refrescar-se. A més, disposa d’una zona de solàrium i servei de bar.

A més, alguns vespres la terrassa de la platja acollirà activitats artístiques, per a promocionar artistes del país.

L’entrada a la platja té un cost, de 2 € per als nens, i de 3 € per als adults. L’horari d’obertura és, de les 10 del matí fins a les 20 hores. Es preveu que romangui oberta al públic fins a final 7 de setembre.