Àlex Lliteras, homenatjat pel gremi de periodistes i professionals de la comunicació

Senzilla, però emotiva, la cerimònia del passat 19 de novembre no va deixar indiferent ningú. Organitzat per l’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA), l’acte d’homenatge a Àlex Lliteras va acumular aplaudiments i alguna llàgrima dels assistents.

Fotos: César De Pablos

Cristina Orduña al homenatge en honor a Àlex Lliteras

La sala del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, es va omplir de periodistes i comunicadors com poques vegades l’hem vist al Principat. Excol·legues, companys de feina, amics i família s’hi van aplegar per recordar i celebrar la vida de qui fou una de les veus més emblemàtiques del nostre país, l’Àlex Lliteras.

Autoritats al prat del roure

La periodista Cristina Orduña va conduir la cerimònia, inaugurada per un duet de corda de l’ONCA, integrat pels músics Àlex Arajol i Elias Porter. Posteriorment, Pere Cerón, qui fou amic i company de Lliteras, durant diferents etapes de la seva carrera, es va adreçar a l’audiència, visiblement emocionat. “L’Àlex era el millor de tots nosaltres”, deia Cerón, en recordar el tarannà de Lliteras, un professional entranyable i preocupat per fer créixer a tots els que  l’envoltaven.

Els periodistes Antoni Bassas i Pere Cerón van dedicar unes paraules a Àlex Lliteras

El periodista Antoni Bassas, recordat per conduir ‘El matí de Catalunya Ràdio’ durant 14 temporades consecutives, va pujar a l’escenari per aprofundir en els detalls que comporta portar les regnes d’un magazine matutí, quelcom que l’Àlex Lliteras dominava prou bé. Aquesta va ser una de les raons per la qual, malgrat que no es coneixien profundament, tots dos van poder connectar fàcilment, arran d’una entrevista que Lliteras li havia fet a Bassas en el passat.

Antoni Bassas

La cloenda de l’homenatge va arribar amb les notes musicals del duo conformat pel guitarrista David Sanz i la cantant Bikimel, ambdós de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella i col·laboradors de qui fou la veu inconfusible del programa ‘Ara i Aquí’.

Música a l'homenatge a Àlex lliteras