I tant que hi arribarem!

Ja fa sis anys que Hi arribarem! llança el seu missatge positiu i de compromís per fer gaudir de la muntanya a persones amb diversitat funcional.

Cada mes de febrer celebren el seu aniversari. I ja en van sis. Sis anys des que amb l’impuls del Rotary Club d’Andorra van decidir fer alguna cosa per acostar la muntanya a totes aquelles persones amb diversitat funcional.

El projecte arrenca l’any 2013 amb una trobada a la Rabassa que va aplegar mes de 200 persones. Llavors es van adonar que podien fer trepitjar l’alta muntanya a moltes persones amb diversitat funcional, persones que viuen a Andorra i que no han tingut mai la possibilitat d’apropar-s’hi.

El 2014 van organitzar un cap de setmana al refugi de Sorteny, fent una volta fins al pla del Quer. La sortida va tenir molt d’èxit i l’any següent es va convertir en una pujada al llac de l’Estanyó. Paral·lelament, en ple hivern, van començar a organitzar sortides d’esquí. Enguany, han fet un pas més enllà: a més de fer quatre sortides a Arinsal, han participat a la Copa solidària a Grandvalira, on van poder fer un descens per la pista de l’Àliga amb cadires adaptades.

Equip Hi Arribarem! a les pistes d'esquí
Foto: Hi Arribarem!

L’objectiu és sempre el mateix: fer gaudir dels paisatges de les muntanyes andorranes i dels nostres llacs a les persones que, per la seva situació, no poden arribar-hi, i posar al seu abast els mitjans humans i materials necessaris per aconseguir-ho.

Per dur a terme aquesta iniciativa es necessita de la implicació de moltes persones: des dels familiars, a les associacions de persones amb diversitat funcional del país, als serveis públics i privats com la Creu Roja Andorrana,  el Cos de Banders, diverses entitats esportives i, sobretot, dels voluntaris,  que fan possible aquesta iniciativa.

Recentment han fet dues xerrades a les escoles explicant el projecte i fent viure al jovent la diversitat funcional.

La propera trobada serà al juny, en una activitat adreçada especialment a les persones amb mobilitat molt restringida. Es tracta d’una excursió als Cortals d’Encamp. Al setembre, en faran una altra, i passaran la nit al refugi de Sorteny.

Més info