(+Fotos) Jaume Amigó torna a Andorra després de 7 anys d’absència

L’artista català Jaume Amigó va inaugurar la seva exposició ‘Vermell Escarlata’, per a la qual el pintor, gravador i escultor es va inspirar en els paisatges del Marroc. La trobada va tenir lloc el passat 23 de novembre a la galeria Art Al Set.

Fotos: César De Pablos

Jaume Amigó a AndorraL’última visita de l’artista nascut a Sant Feliu de Llobregat va ser el 2015, quan l’efervescència i exuberància cultural del Japó eren la musa de Jaume Amigó. Aleshores, quan l’Art Al Set encara s’ubicava a l’Andorra Park Hotel, el ‘col·leccionista de formes i paisatges’ hi va presentar una sèrie d’acrílics inspirats en la terra del sol naixent i en la imponent presència de l’Himàlaia.

Quadres de Jaume Amigó a AndorraEl blanc, el gris i el negre eren els tons que guiaven el discurs pictòric del resident de La Noguera, que, amb el pas dels anys, s’ha deixat captivar pel vermell, pigment que, amb el daurat, ha donat forma a la mostra ‘Vermell escarlata’, una transició interessant en la seva carrera com a artista, ja que reflecteix millor la llum i la calma del Marroc, una terra que no li resulta gens desconeguda. “Sempre pinto davant de l’Atlàntic, a una ciutat que es diu Essaouira, on les marees fan que el mar retrocedeixi uns 500 metres durant unes sis hores i que, al cap d’aquest temps, hi torna. Això, per a un mediterrani com jo, és una sorpresa, és una font d’inspiració, perquè tot el que queda al descobert em captiva i ho intento reflectir en les meves pintures”, explicava.

Jaume Amigó a Andorra

És d’aquesta manera com Amigó busca compartir amb l’espectador una visió diferent de l’arena i de les marques que hi deixa l’aigua, de les algues i les roques, i del propi moviment de les onades. Les vuit peces són el resultat d’un treball que l’artista va iniciar l’estiu passat, durant una estada a aquest país del nord d’Àfrica. I, com a bon col·leccionista de formes i paisatges, les pintures són producte de la seva memòria, ja que Amigó no pinta el que hi veu sinó el que hi recorda. “Soc un pintor que em tanco al taller durant hores i hores, però sí que m’agrada anar als llocs, sentir el vent i l’aigua de la platja. Són aquests inputs els que tradueixo en la meva obra…”, subratllava el pintor català, que també hi exposa tres de les peces protagonistes d’aquella mostra que Art Al Set va organitzar l’any 2015, com a homenatge al vincle infrangible entre el Japó i Amigó.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí:

Jaume Amigó torna a Andorra després de 7 anys d’absència