Jean-Claude Tribolet va celebrar per primera vegada el Dia Nacional de França com ambaixador a Andorra

El passat 14 de juliol, l’ambaixada de França a Andorra va acollir la celebració de la seva Festa Nacional, amb una recepció en la qual es van trobar les autoritats del Principat  i membres de diferents delegacions diplomàtiques.

Fotos: César De Pablos · Noelia Farias

Durant l’acte, l’ambaixador francès va oferir un discurs en el qual va aprofitar per fer un balanç del seu primer any al capdavant de la institució, una etapa marcada per la pandèmia. Va ressaltar la cooperació existent entre el Principat i França, en l’àmbit sanitari, i va subratllar la bona resposta de França quant al tema de les remeses de vacunes, que ha estat un total 30.000 dosis enviades a Andorra. Una xifra que es va completar la segona setmana de juliol amb l’arribada de 12.000 dosis de Moderna. També va celebrar l’acord establert entre tots dos països, que permetrà als andorrans i residents, que acreditin la vacunació o test negatiu, la mobilitat per Europa. Per això, l’ambaixador va manifestar que és molt important vacunar-se perquè, no només ens permet viatjar sinó també posar fi a la pandèmia i restablir l’economia.

 

A més  a més,  es va referir a l’arribada del Tour de França a terres andorranes, ja que el considera una competició amb una exposició mediàtica increïble i que, a més a més, posa en relleu els paisatges del Principat i atrau més turistes al país. Finalment, va assenyalar que l’ambaixada espera poder organitzar una programació cultural, pel temps que resta del 2021 i el 2022, amb normalitat, sempre que la situació sanitària millori.

Celebració reduïda

A causa de la situació sanitària, l’ambaixada francesa va realitzar una celebració en format reduït, complint estrictament tots els protocols sanitaris establerts, i va comptar amb la presència de diferents autoritats del Principat com ara el cap de Govern, Xavier Espot; la Síndica General, Roser Suñé Pascuet; la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva; el ministre de Finances, Èric Jover;  la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach; i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, entre altres autoritats nacionals i membres dels cossos diplomàtics. Per això, després del discurs inaugural de l’ambaixador francès, les autoritats van poder compartir un aperitiu per saludar-se i conversar sobre diferents temes d’actualitat.