La 44a Nit Literària de Francesc Puigpelat

L’escriptor originari de Sitges, que l’any passat va ser guardonat amb el Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta, va ser premiat enguany amb el Premi Fiter i Rossell de Novel·la, atorgat pel Ministeri de Cultura i Esports del Govern d’Andorra.

Fotos: Xavi Pujol

D’arribar tard a la cerimònia de l’any passat, on va recollir el Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta, a ser l’autor més important de la 44a Nit Literària. Aquesta va ser la història personal que Francesc Puigpelat va poder afegir al seu anecdotari el passat 24 de novembre, quan el cap de Govern, Xavier Espot, va lliurar l’escriptor català el Premi Fiter i Rossel de Novel·la per l’obra ‘Abril’, amb la qual l’autor, a banda de la inconfusible estatueta s’emporta a casa un premi en metàl·lic de 10.000 euros.

La vetllada, que es va celebrar a un restaurant de la parròquia de Sant Julià de Lòria, no només va premiar la bona feina de Puigpelat. També es va reconèixer la barcelonina Ester Llop amb l’accèssit del Premi Principat d’Andorra d’Investigació Històrica, per presentar el treball ‘Puix que Déu us ha posada en el nostre territori – El cant dels goigs a les Valls d’Andorra’, assegurant, doncs, 3.000 dels 10.000 euros destinats pel Consell General a aquesta categoria.

Joaquim Brustenga, Premi Fiter i Rossell del 2019, es va quedar amb el Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta

Quant al Premi Grandalla de Poesia Crèdit Andorrà, dotat amb 3.500 euros per l’esmentada entitat financera, el jurat va decidir que ‘L’urpa del temps’, d’Àngel Fabregat i Morera, era el treball amb més mèrit entre els candidats. La mateixa quantitat va rebre l’urgellenc Agustí Franch i Reche, autor de ‘Dones de flors i herbes’, com a figura més destacada del Premi de Teatre 50è Aniversari Crèdit Andorrà.

Joaquim Brustenga, Premi Fiter i Rossell del 2019, es va quedar amb el Premi Manuel Cerqueda Escaler de Novel·la Curta, per la seva peça ‘La persecució’. Aquesta categoria va ser dotada amb 6.800 euros de premi, cortesia d’Andbank. Per la seva banda, MoraBanc, amb una dotació de 5.000 euros, va apadrinar el Premi Sant Carles Borromeu de Contes i narracions, que Jesús Pacheco Julià va aconseguir després d’inscriure-hi ‘Més formigues que paradís’.

Els periodistes Alba Doral, del Bon Dia, i Adrià Esteban, del Diari d’Andorra, van compartir el Premi Laurèdia de Periodisme

Pel que fa al Premi Juli Verne de Ciència-Ficció i Fantasia, aquest va quedar desert, però el jurat va valorar positivament l’obra ‘Contes que comencen al cel, recorren muntanyes i acaben capbussant-se al mar’, de Lucía Muñoz Cuevas, a qui van atorgar un accèssit de 1.000 euros dotats pel Grup Maestre.

Els periodistes Alba Doral, del Bon Dia, i Adrià Esteban, del Diari d’Andorra, van compartir el Premi Laurèdia de Periodisme. Doral va rebre els reconeixements per ser autora de ‘Fins a saber-lo de memòria’ i ‘Cosetes de mascle alfa’, mentre que Esteban ho va fer per ‘El penúltim servei d’El Cresper’ i ‘Herois? Som uns pringats’. Ambdós periodistes van dividir els 1.250 euros destinats pel Comú de Sant Julià de Lòria a premiar els articles de premsa escrita, mentre que el mateix import, dotat per a treballs audiovisuals, va quedar desert.

El Comú d’Andorra la Vella, amb 3.000 euros, va dotar el Premi d’Assaig Literari Andorra, que es va emportar el Nil Forcada Vives

Finalment, el Comú d’Andorra la Vella, amb 3.000 euros, va dotar el Premi d’Assaig Literari Andorra, que es va emportar el Nil Forcada Vives, autor de l’assaig ‘Un samurai contra Teseu’.

Gaudeix de totes les fotos d’aquest esdeveniment aquí

La 44a Nit Literària de Francesc Puigpelat