La Creu Roja Andorrana i el MoraBanc Andorra junts en una nova campanya de sang

Una vegada més, la Bombonera es va convertir en l’escenari per a dur a terme una nova campanya de donació de sang organitzada, de manera conjunta, entre la Creu Roja Andorrana i el MoraBanc Andorra, amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits de Catalunya i la Secretaria d’Esports del Govern d’Andorra.

Fotos: Noelia Farias

Van ser prop de 200 persones les que van participar en aquesta darrera campanya, que va tenir lloc el passat dilluns 25 d’abril, des de les 12 del migdia fins a les 20 hores, al poliesportiu andorrà. La majoria va arribar amb cita prèvia tal com ho requereix el procés, tot i això s’ha intentat acceptar als donants que venien sense cita.

Òscar Quintana, entrenador del BC MoraBanc Andorra, va ser uns dels donants que es va sumar a la campanya. “Sóc donant habitual de sang, però aquesta és la primera campanya que veig en un pavelló i encara més en un pavelló on hem jugat fa unes hores”, va manifestar Quintana. Algunes autoritats del país, també es van donar cita al Poliesportiu per aportar el seu granet de sorra. Va ser el cas dels consellers Roger Padreny, Gerard Estrella i Guillem Forné, entre d’altres.

Superar les xifres de l’any passat

El secretari general de la Creu Roja, Joan Sauri, va assenyalar que l’any passat es van aconseguir 172 donacions de sang i 53 nous donants, una xifra que enguany s’ha superat. L’objectiu de l’entitat és assolir – amb les tres campanyes que queden pendents- més 1.500 donacions durant el 2022.

Segons l’últim balanç facilitat per la Creu Roja Andorrana, el 2021 es van oferir a Andorra 1.617 donacions de sang, repartides en cinc campanyes: amb les escoles andorranes, al gener; amb el Bàsquet Club MoraBanc, a l’abril; a la Sala Àgora d’Andorra la Vella, al juny; al Prat del Roure escaldenc, al setembre, i al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, al novembre. Una novetat del 2021 va ser la possibilitat de donar medul·la òssia, que enguany repeteix. Els andorrans van poder fer-ho per primera vegada a la campanya de juny, amb la col·laboració de la Fundació Josep Carreras.

La Creu Roja Andorrana i el MoraBanc Andorra junts en una nova campanya de sang